Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Γελιογραφία απο την Blogοσφαιρα

Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής 29/11/2009



Δύσκολη μέρα για να είσαι Πατέρας


---------------------------------------------------------------------------

Οι Νέοι γραμματείς στο υπουργείο Οικονομικών

"Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων: Γεωργακόπουλος Δημήτρης, πρώην βουλευτής.
Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων: Χριστοδουλάκης Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής...
χρηματοοικονομικής στο Manchester BusinessSchoolτουΠανεπιστημίουτουManchester
Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων & Οργανισμών : Κουτούπης Ανδρέας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. (Αφορά την ΕΑΒ)
Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής: Πεντάζος Ηλίας, Οικονομολόγος, MSc Πανεπιστημίου Οξφόρδης, M.Phil Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Loughborough...."
------------------------------------

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το ΚΚΕ κήρυξε τον πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση


I-Reporter blog 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009








Τον πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση κήρυξε το ΚΚΕ, προκειμένου να εμποδίσει τις αποφάσεις ελέγχου στα οικονομικά του Περισσού, αλλά και των άλλων κομμάτων.

Περισσότερα.....................

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάνννη Παναγόπουλου.

Διαβάστε εδώ.....................
--------------------------------------

Non pasaran !!! είπε η πασιονάρια...


Blog Κεντρί 24/11/09

Η Ισπανία είχε την Ντολόρες Ιμπαρούρι, την "La Pasionaria", εμείς εδώ ας αρκεστούμε στην Αλέκα Παπαρήγα, που πρόταξε τα στήθη της και έφραξε τον δρόμο στους συνδικαλιστές, που αφού ξεπουλήθηκαν στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, πήγαιναν για να ξεκινήσουν διάλογο για το ασφαλιστικό.

Non pasaran, βροντοφώναξε η κόκκινη Αλέκα και κάλεσε τους εργαζόμενους να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα.
Ναι, πραγματικά, ο διάλογος για το ασφαλιστικό είναι μάλλον προσχηματικός, μάλλον οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί σε κάποια τεχνοκρατικά γραφεία των Βρυξελλών. Ναι, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν καταληστευτεί και η εισφοροδιαφυγή έχει "χτυπήσει κόκκινο".
Οι εργαζόμενοι θα υποφέρουν λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοδιαχείριση και την ρεμούλα των κυβερνώντων.
ΟΜΩΣ, το να εφαρμόζεις την τακτική της "επαναστατικής γυμναστικής" δεν είναι λύση. Το να κατεβάζεις τους λεβέντες του ΠΑΜΕ και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ τον διάλογο δεν είναι και τόσο δημοκρατικό, ή μήπως λαθεύω;
Η αυθεντική La Pasionaria παρόλο που έγινε Γενική Γραμματέας του Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, παρόλο που τιμήθηκε με το βραβείο Ειρήνης Λένιν και με το παράσημο Λένιν, δεν δίστασε να επιτεθεί δημόσια κατά του Κόκκινου Στρατού για τη σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία το 1968.
Για την εδώ πασιονάρια, το ρολόι σταμάτησε κάπου το 1991, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση...
--------------------------------------------

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου (από ΤΑ ΝΕΑ 24/11/09)

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις λαϊκές κινητοποιήσεις- το αντίθετο. Αλλά η εικόνα... ευσταλούς συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να σπρώχνει χυδαία τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να μην προσέλθουν στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, πέραν του απεχθούς θεάματος συνιστά βαρύτατη προσβολή για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις εκλογές.


Κατ΄ αρχάς ουδείς εξ ημών, και υμών φαντάζομαι, εξουσιοδότησε τον... εν λόγω φανατισμένο «αγωνιστή» και τους συντρόφους του να αποτρέψουν τον διάλογο για το Ασφαλιστικό. Κατά δεύτερον, ουδείς επίσης εξουσιοδότησε το ΚΚΕ και τη γραμματέα του να κηρύξει... πόλεμο εξ ονόματός μας για το Ασφαλιστικό. Αν δεν θέλει το ΚΚΕ τον διάλογο, να μην προσέλθει σ΄ αυτόν. Αλλά δεν νομιμοποιείται να τον απαγορεύει. Σε δημοκρατία ζούμε κι αυτά που έγιναν χθες στο υπουργείο Εργασίας μόνο σε δημοκρατία δεν παραπέμπουν. Αλλού παραπέμπουν. Σε καταστάσεις και καθεστώτα όπου οι μειοψηφίες επιβάλλουν τα «θέλω» τους, κόντρα στη βούληση των πλειοψηφιών. Τι να λέμε τώρα...
----------------------------------------------

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Οριστική «τελεία» στα Golden Boys λέει ο Πρωθυπουργός


Για το στόχο του να «εκλείψει» το φαινόμενο των χρυσά αμειβόμενων στελεχών του δημοσίου, μίλησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Την απόφασή του, όχι μόνο να περιοριστεί, αλλά να εκλείψει σταδιακά το φαινόμενο των υψηλών, «χρυσών», αμοιβών στελεχών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου Τομέα επαναβεβαίωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.
Όπως ο κ. Παπανδρέου είπε, πρόκειται για αναιτιολόγητη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου.
Κατόπιν, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι αυτά τα φαινόμενα θα λάβουν τέλος και πως επίσης οι αμοιβές θα αναρτώνται στο διαδίκτυο κάτι που θα φανεί και στις νέες συμβάσεις.

ΠΗΓΗ : stifora.gr
----------------------------

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ζητά πάλι εκλογές.


Την ώρα που η Κυβέρνηση αγωνίζεται να αναδιοργανώσει το κράτος, να αποφύγει την χρεοκοπία στον οικονομικό τομέα, να βοηθήσει τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, να ανορθώσει το καταρρακωμένο κύρος της χώρας στο εξωτερικό, να προστατέψει τον πολίτη από εσωτερικούς και εξωτερικούς καταπατητές της δημοκρατίας και της ευνομίας, αλλά και το όποιο περιβάλλον απέμεινε.

Την ώρα που επιτέλους επιχειρείται η εφαρμογή της διαφάνειας παντού ώστε να ανατείλει μια κοινωνία που απορρίπτει την κλεπτοκρατία, την κουμπαριά, το ρουσφέτι, τους χρωματισμένους υπηκόους. Την ώρα που μία πρόσφατη κυβερνητική πλειοψηφία ( με 10,5 μονάδες διαφορά) πραγματοποιεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις υπό την θετική αποδοχή (70%) του Ελληνικού λαού!


Αυτήν την ώρα ο κάτοικος του υπογείου της πολυκατοικίας ονειρεύεται νέες εκλογές κατά την επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Τα όνειρα βέβαια είναι και αυτά υπόγεια όπως ακριβώς η σκέψη του και η πολιτική του, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο μυαλό του έρχονται περίστροφα και ποιος ξέρει τι άλλα μάχιμα αντικείμενα τα οποία υποκριτικά (όπως αποδεικνύεται) καταδικάζει σε άλλες περιπτώσεις.

Θαυμάστε το σχετικό κομμάτι της ομιλίας του στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος του της 7ης /11/09.
«Ένα "περίστροφο" που σήμερα κραδαίνει κάποιος, αύριο μπορεί να το κραδαίνει κάποιος άλλος. Έτσι και το "περίστροφο" με το οποίο απειλούσε ο κ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές - την επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλαδή - μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς αύριο και, αν και οι "άλλοι" έχουν σοβαρή ηγεσία, τον Μάρτιο εκλέγουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, αφού προηγηθούν εκλογές, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές του ΠΑΣΟΚ".»


Κύριε Καρατζαφέρη,
Οι πολίτες ουδόλως ενδιαφέρονται για τα ομόφυλα μαχαιρώματα και τις εσωτερικές μετακινήσεις οπαδών μεταξύ των ορόφων της γαλάζιας σας ετοιμόρροπης οικοδομής. Απεναντίας αγωνίζονται να ξεπεράσουν τις τραγικές επιπτώσεις της σχεδόν 6χρονης διακυβέρνησης αυτής της αναχρονιστικής λαίλαπας, γνωρίζοντας βεβαίως τις δυσκολίες, προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, ένα μέλλον ευοίωνο, έναν κόσμο δικαιότερο, περιμένοντας όλους εσάς στην γωνία!
---------------------------------

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Βιομηχανικά Απόβλητα σε ΧΥΤΑ.


Παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για παράνομη μεταφορά βιομηχανικών αποβλήτων


TO BHMA online: Αθήνα - Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος προκάλεσε η σύλληψη, την Παρασκευή, υπαλλήλου του Δήμου Ασπροπύργου, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα, με φορτηγό του Δήμου, βιομηχανικά απόβλητα.
Ο υπάλληλος συνελήφθηκε στον ΧΥΤΑ της Φυλής να αδειάζει απορρίμματα, κάτω από τα οποία φέρεται να υπήρχαν βιομηχανικά απόβλητα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα Επιθεωρητής Περιβάλλοντος και να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Η παράνομη μεταφορά βιομηχανικών αποβλήτων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αποφασισμένο, σε κάθε τέτοιο κρούσμα, να εξαντλεί τα προβλεπόμενα από το νόμο περιθώρια αυστηρότητας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
--------------------------------------