Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΣΚΕ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Π.Α.Σ.Κ.Ε.)


ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ…
27/11/2012
Η ηγεσία της Αυτόνομης (;;) Παρέμβασης (!!) πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον άκριτο κομματισμό και στον επιδιωκόμενο κυβερνητισμό σε κάθε της βήμα, με κάθε τρόπο, χωρίς μέτρο, χωρίς φειδώ, χωρίς αιδώ...!!
Τις κραυγαλέες αντιφάσεις τους προσπαθούν με ψεύδη να τις καλύψουν και τις συνδικαλιστικές τους ανεπάρκειες να τις κρύψουν κάτω από το χαλί της κομματικής εκλογικής καταγραφής!
Τους τονίσαμε και τους ξαναλέμε… «παράταξη δεν φτιάχνεις με πλιάτσικο, ούτε με αποστάτες και αποστασίες…».
Γι΄αυτό και η κομματική παράταξή τους όπως και τα ψέματα τους έχει «κοντά πόδια»!
ΨΕΜΑ 1ο (ή μήπως φαντασίωση…;;)
Μακριά η Αλεξανδρούπολη για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Φοβάται την ώσμωση με τους εργαζόμενους η ηγεσία της ΓΣΕΕ γ騨 αυτό…» Δηλ. το Συνέδριο γίνεται όχι με τους 500 περίπου συνέδρους αλλά με τους «…εργαζόμενους γενικά…»!!
Αυτό ακριβώς θα ήθελαν… να μετατρέψουν το συνέδριο σε «μπάχαλο» κατά την προσφιλή τακτική τους. Μικροί ήταν… μικροί μένουν… μικρότητες κάνουν…
Κι αν δεν κατάλαβαν (ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν) ας δουν τα εκλογικά αποτελέσματα σε συνέδρια μεγάλων οργανώσεων, εργατικών κέντρων και σωματείων!
Ποσώς τους ενδιαφέρει αν θα γίνει ένα συνέδριο ουσίας στο οποίο θα συζητηθούν τα σοβαρά  προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
 ΨΕΜΑ 2ο (ή μήπως παραπλάνηση!) 
Πρότειναν δήθεν δράσεις αλλά η ΓΣΕΕ δεν αποφάσισε!! Οι μόνες δράσεις που πρότειναν ήταν:
-          Συνάντηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης!!
-          Περιφερειακές συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων!!
Σιγά σύντροφοι, μην πάθετε υπερκόπωση…!
Θα συναντηθούμε με τα κόμματα αλλά όχι για να ζητήσουμε ότι πρότεινε ο συνεργαζόμενος εκ μεταγραφής και κατά δήλωσή του Εθνικοσοσιαλιστής (!) Α.Κολλάς δηλ. να συμπράξουν (όλο αυτό το ανόμοιο πολιτικό φάσμα) για να διώξουν και να αντικαταστήσουν την παρούσα κυβέρνηση.
Όσο για τις κινητοποιήσεις σας υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ – χωρίς μεσολάβηση και προτροπή σας – ακαριαία και πρωτόβουλα αποφασίζει (ακόμα και τα περί «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» κλπ στη συνεδρίαση, εμείς τα θέσαμε ως συμπληρωματικές δράσεις των συνδικάτων μέσω της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών που έχουμε δημιουργήσει!).
ΨΕΜΑ 3ο ( ξεδιψάς όταν ρίχνεις στο νερό αλάτι;)
Εμείς σε κοινωνικούς διαλόγους για αφαίρεση δικαιωμάτων μας ουδέποτε πήγαμε και ούτε θα πάμε.
Εσείς προεκλογικά μας προτρέπατε να πάμε στη λογική του «μορατόριουμ» με τους εργοδότες όπως σας ζητούσε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας.
Πάμε σε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για να διεκδικήσουμε άμεση νομοθέτηση των κοινωνικών πολιτικών και χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά την κατάργηση της ΕΡΓ.ΕΣΤΙΑΣ και της ΕΡΓ.ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Είπατε να μην πάμε… Πείτε το δυνατά στις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία όλης της Ελλάδας.
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!
Κατανοήστε ότι  η ταξική, αυτόνομη και πολιτικοποιημένη δράση της ΠΑΣΚΕ για τα αυθεντικά προβλήματα των εργαζομένων δεν ανακόπτεται και δεν υπονομεύεται από συκοφαντικές και μικροκομματικές επιθέσεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Καλό ταξίδι Γιώργο

Από χθες το μεσημέρι ο Καλός Φίλος, Συνάδελφος και Σύντροφος Γιώργος Ασούτης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στα λιβάδια του Ουρανού.
Έφυγε ξαφνικά, αλλά όρθιος και αγωνιστής όπως ήταν πάντα.
Καλό ταξίδι από όλους εμάς τους φίλους και συντρόφους σου Γιώργο, αλλά και από τους συναδέλφους σου, η μνήμη σου θα μας συντροφεύει.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973. ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ- ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ


Η ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για τα θύματα της δικτατορίας και του φασιστικού καθεστώτος.




Tην ώρα που η χώρα , η ελληνική κοινωνία και οικονομία περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές τους μεταπολιτευτικά ,τα αιτήματα του πολυτεχνείου είναι και σήμερα διεκδικούμενα και αιτούμενα.






Οι Έλληνες εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι ,οι άνεργοι βιώνουν τα πλέον επώδυνα και αντιδημοκρατικά μέτρα πληρώνοντας αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης για την οποία ούτε ευθύνονται ,ούτε μπορούσαν να την αποτρέψουν ,δυστυχώς όμως είναι αυτοί που την επωμίζονται.




Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μια μέρα μνήμης αλλά και  ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες. Ιστορικά και διαχρονικά όταν το κίνημα είναι ενωμένο καταγράφει θετικά αποτελέσματα και νίκες.




Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 17 Νοεμβρίου προς την Αμερικανική Πρεσβεία.


                               



                                                                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ










----------------------------------------

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ








Αυτό που τελικά προκύπτει από το δημοσίευμα στον τύπο του Σαββατοκύριακου για τις Αμυντικές βιομηχανίες, είναι οι δυνατότητές τους και κυρίως το κορυφαίο προσωπικό τους.



Είναι φυσικό λοιπόν να ανοίγουν την όρεξη των ισχυρών οίκων του πλανήτη, ( με τους περισσότερους εκ των οποίων η ΕΑΒ συνεργάζεται ή έχει συνεργαστεί).

Συνεπώς για μας ένα πράγμα μένει να κάνουμε και άμεσα. 
Να καταστήσουμε σαφές στην πολιτεία πως αυτού του είδους οι βαριές βιομηχανίες αποτελούν <<ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ>>, δεν απαξιώνονται, δεν αφήνονται στην τύχη τους, δεν πωλούνται. 
Απεναντίας ενισχύονται ώστε να προσφέρουν στην <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ>> της χώρας, στην οικονομία και την <<ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ>>.

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ, στο ύψος των περιστάσεων όπως κάναμε όλα τα χρόνια της λειτουργίας τους για να αποδώσουμε στην χώρα και το έθνος αυτό που έχουμε αποδείξει πως μπορούμε. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ. 

Συμπεριφορά Δημοσιοϋπαλληλικής προσέγγισης της λειτουργίας των αμυντικών βιομηχανιών από πλευράς των κυβερνήσεων, δεν τις καταστρέφει απλώς, αλλά υπονομεύει την ίδια την Ελλάδα.!
-----------------------------------



Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα« χώνει» η Κομισιόν στη Τρόικα!


Σύμφωνα με την Κομισιόν ο μέσος χρόνος εργασίας εβδομαδιαίως δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη απαντάει  η  Κομισιόν για τα εργασιακά στηνΕλλάδα και  παραδέχεται πως οι προτάσεις της Τρόικα  - που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εβδομάδα εργασίας έξι ημερών και 78 ωρών – περιγράφουν “οριακές καταστάσεις“,ενώ είναι ασυμβίβαστες με τη νομοθεσία της ΕΕ.
Ταυτόχρονα, υπογραμίζει πως “ως θεματοφύλακας του ενωσιακού κεκτημένου φυσικά δεν θα υποστήριζε κανένα κράτος μέλος στη θέσπιση νομοθεσίας ασύμβατης με τη νομοθεσία της ΕΕ”.  Και συνεχίζει πως ακόμη και αν η νομοθεσία κάποιων κρατών μπορούσε να αλλάξει ώστε να στηρίζει την ανάπτυξη και την απσχόληση, πάντως δεν θα πρέπει “να υπονομεύει τις συνθήκες εργασίας και τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ.”
http://www.lay-out.gr
-----------------------------------

"Έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα"

 Tο κείμενο που σαρώνει στο διαδίκτυο

Περισσότερα...........