Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ακούει κανείς!!!!!!!!!!!

Πρώτο με 34, 8% το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς στους δικηγόρους.

Έκπληξη πρώτου μεγέθους για πολλούς και ηχηρό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς αποτέλεσαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.


πηγή: tovima.gr

Ανακοίνωση 25-02-2014

Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι

     Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα! Λέει η λαϊκή ρήση και επιβεβαιώνεται καθημερινά.

     Αναλογιστείτε, μέσα σε  μία μόλις εβδομάδα πόσα εξελίχθηκαν, πόσα έγιναν, πόσα διαδραματίστηκαν, την ώρα μάλιστα που ξεκίνησε έστω και ανεπίσημα ο προεκλογικός αγώνας για  την «Ευρώπη των Εθνών και την τοπική αυτοδιοίκηση του Έθνους».

     Τροπολογία για αμυντικές βιομηχανίες, επιστροφή χρημάτων σε  ένστολους, πλεονασματικός προϋπολογισμός στα  χαρτιά, κλείσιμο ΕΟΠΥΥ, ποσοστό χρέους ανάλογα με τις ορέξεις της Τρόικας και των υποτακτικών της, κομματικός πόλεμος για συρρίκνωση ή όχι μισθών και συντάξεων, Μ.Κ.Ο πολλών εκατομμυρίων €,  οργανόγραμμα στην ΕΑΒ για αποτελεσματικότερη τάχα λειτουργία της, απόφαση δικαστηρίου απορριπτική κατά την άποψη της «Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» , επιτροπές προϋπηρεσιών & ειδικοτήτων που λειτουργούν μόνο στα χαρτιά, Σ.Σ.Ε κολλημένη στην διατύπωση, τους τύπους, τους απάνθρωπους  αν όχι παρανοϊκούς νόμους και τους εργαζόμενους σαστισμένους να παρακολουθούν, φωστήρες της νομικής επιστήμης αβασάνιστα να γνωμοδοτούν για εφετεία, για συνέχιση αγωγών τάζοντας πενηντάευρα για μια υπόθεση που δεν κερδήθηκε, για επαναστάσεις που άργησαν και που αν είχαν γίνει στην ώρα τους θα είχαμε πλουτίσει και για νομικούς συμβούλους που εφαρμόζουν δικολαβιστικοκομματική πολιτική στου κασίδη ( εργαζόμενου και συνταξιούχου) το κεφάλι!

Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι.  Ας δούμε την κατάσταση όπως πραγματικά είναι.

     Φθάσαμε έναν χρόνο μετά την λήξη της Σ.Σ.Ε και οκτώ μήνες μετά την έναρξη της μετενέργειάς της, να την βλέπουμε συρρικνωμένη σε σχέση με εκείνη που θα μπορούσαμε να έχουμε αν είχε βρεθεί η λύση τον περασμένο Ιούνιο, όπου συμπτωματικά θα είχαμε και μία απόφαση δικαστηρίου θετική / ευεργετική για τους εργαζόμενους.
      Σήμερα λοιπόν έχουμε μια πρόταση υποδεέστερη.  Υπαρκτή επικίνδυνα την πιθανότητα απώλειας περισσοτέρων κεκτημένων και μία δικαστική απόφαση που μας περιορίζει και μεταθέτει την δυναμική μας, τις δυνατότητες μας και τις διεκδικήσεις μας στο μέλλον.
     Έτσι ανατίθενται κάποια από τα κεκτημένα μας στις κρίσεις των δικαστηρίων, με αμφίβολα αποτελέσματα και σκοπό να δημιουργηθούν προδεδικασμένα δυσβάσταχτα και καταστροφικά για το εργατικό κίνημα.
      Επίσης, αφήσαμε και  στην άκρη θέματα που εκκρεμούσαν στην διαπραγμάτευσή μας  με την Διοίκηση και ειδικότερα τον Μέτοχο όπως:
·        Διεκδίκηση υπερωριών χωρίς πλαφόν χρονικό και οικονομικό.
·        Διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού ώστε να αντικατασταθεί αυτό που αποχώρησε και να αποκατασταθεί η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας μας με  πιστοποιημένους και κατηρτισμένους εργαζόμενους.
·        Διεκδίκηση υπουργικής απόφασης που να επιτρέπει την σχετική αποζημίωση έργου αεροπορικής τεχνολογίας πέραν των περιορισμών του ενιαίου.
·        Αναστολή και κατάργηση των υπεργολαβικών συμβάσεων έργου που δεν αποδίδουν, αλλά και την εξάλειψη του φαινομένου της ενοικιαζόμενης εργασίας που καταπατεί κάθε αξιοπρέπεια στους εργασιακούς χώρους.
·        Και βεβαίως υπογραφή Σ.Σ.Ε χωρίς καταργήσεις  ή περαιτέρω περικοπές.

     Αλήθεια κύριοι της Διοίκησης! Έως πότε θα ακούμε για επιλεκτική πληρωμή των υπερωριών; Αν, όπως ισχυρίζεστε, δεν το κάνετε, γιατί οι ψίθυροι και οι φωνές συνεχίζονται; Επιτέλους ασχοληθείτε με το θέμα αφού οι εργαζόμενοι προσπαθούν εξίσου σε όλους τους χώρους και ισότιμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται!!!

Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι
     Ήλθε η ώρα αντί περί άλλων επαναστατικών να τυρβάζουμε, να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με το μέλλον της εταιρείας μας, το δικό μας και των οικογενειών μας.
     Στην επερχόμενη γενική συνέλευση καλόν είναι να βάλουμε τα πράγματα στην ορθή τους βάση.  Να ενημερωθούμε ακριβώς για το τι συμβαίνει με την σύμβαση, για τις εξελίξεις από την τελευταία συνέλευση του Ιουνίου και μετά, καθώς και για τα επόμενα βήματά μας (θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά) στον δικαστικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
     Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η παρουσία όλων μας, ώστε οι αποφάσεις να είναι συλλογικές, αλλά το κυριότερο να αποφασίσουμε όλοι για όλους και όχι μειοψηφίες για το σύνολο.

      Και λίγα λόγια για το οργανόγραμμα που τόσα δεινά έφερε, ή κατ’ άλλους προσπάθησε να μας σώσει από αυτά!
     Παρακολουθούμε τον πόλεμο των ανακοινώσεων, αλλά και τον πύρινο καταγγελτικό λόγο κυβερνητικών που τάχα δεν δικαιώθηκαν, πρώην και παραλίγο κυβερνητικών που ήθελαν ενισχυμένο ρόλο στα πράγματα, «μελλοντικών» κυβερνητικών που θα έλθουν σύντομα για να μας λυτρώσουν από την απειλή του κομματικού – συνδικαλιστικού κατεστημένου, (προσδοκώντας βέβαια και  αυτοί στην ενίσχυση και  βοήθεια  των δικών τους άσπιλων και αμόλυντων παιδιών), και των εθελοντικά μονίμων αντικυβερνητικών που θα γκρεμίσουν τον μισητό καπιταλισμό και την Ευρωπαϊκή του έκδοση, αν γίνει η Τανάγρα Κίεβο!!!

     Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι  τα πράγματα είναι απλά:
Το οργανόγραμμα, η λειτουργία της εταιρείας και η οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας, είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και μόνον!!! Αναλαμβάνοντας και      το βάρος της αποτυχίας ή την επιβράβευση της επιτυχίας.
     Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την υποχρέωση να διαπραγματευτούμε, να ελέγξουμε, να συγκρουστούμε με τον οποιονδήποτε η διοίκηση / μέτοχος του  δώσει τις αντίστοιχες αρμοδιότητες και σε αυτό θα πρέπει να προσηλωθούμε.   Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρή αντιγραφή και κακέκτυπη επανάληψη των προηγούμενων οργανογραμμάτων διαχρονικά.

      Και κάτι τελευταίο… Αγαπητοί συνάδελφοι, φωνασκούντες, θιγμένοι, ριγμένοι ή οτιδήποτε άλλο αισθάνεστε, για ρίξτε μια πιο προσεκτική ανάγνωση στο νέο οργανόγραμμα, γιατί τυχόν να βρείτε μέσα τους εαυτούς σας ή και τους φίλους σας (πολιτικούς και μη)!!!!



Συναδελφικά ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τροπολογία

20-2-14
Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου εξασφαλίζεται το "ακατάσχετο" μέχρι ποσοστού 80% στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία σε ότι αφορά τις οφειλές της προς το Δημόσιο.
Δηλαδή πλέον τα ποσά που οφείλει το Δημόσιο από τις εργασίες της ΕΑΒ (που έχουν εκτελεστεί από την ΕΑΒ για φορείς τους Δημοσίου π.χ Π.Α.) δεν θα συμψηφίζονται αναγκαστικά με οφειλές της ΕΑΒ προς το Δημόσιο και κατά αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται σημαντική ρευστότητα για την εταιρεία.
 Με την ενέργεια αυτή ο ΥΠΕΘΑ αν και η ΕΑΒ οργανικά ανήκει στο ΥΠΟΙΚ εν τούτοις επέβαλε με τον τρόπο του την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας σε διαφορετική περίπτωση  οσονούπω η Π.Α. θα έμενε χωρίς δημόσιο επισκευαστή.
-----------------------------------------------------

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/2/2014
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΣτΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήριο Ρίζο, μετά από σχετική αίτηση της Συνομοσπονδίας.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ  έθεσε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για την άμεση δημοσίευση της Απόφασης μετά την αίτηση για την ακύρωση της με αρ. 6/28-2-1012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, που κατατέθηκε από τη ΓΣΕΕ στις 29-3-2012 και συζητήθηκε στις 7-12-2012.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε τις καταστρεπτικές για τους εργαζόμενους συνέπειες της εφαρμογής των μέτρων της ΠΥΣ 6/2012 και τόνισε την ανάγκη ταχείας έκδοσης της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στον Δημήτρη

Σήμερα άλλος ένας καλός συνάδελφος, φίλος και σύντροφος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.

Από τους πρωτομάστορες – δημιουργούς και Δασκάλους του εργαστηρίου Διακρίβωσης της ΕΑΒ.

Πάρα πολλοί τον συνοδέψαμε στην τελευταία του κατοικία, όμως απείρως περισσότεροι είμαστε εκείνοι που θα τον θυμόμαστε για τον εκπληκτικό χαρακτήρα του, τη λεβεντιά του, τα λόγια του, το χαμόγελό του!

Αγαπημένε Φίλε και Δάσκαλε <<ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΟΥ>> Καλό Ταξίδι!!!!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ από το 1993: Η κρίση του δημόσιου χρέους και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Στο Υπουργικό Συμβούλιο 2- Δεκ.- 1993

Κλίκ  ΕΔΩ


Έλληνες Σοσιαλιστές  Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014

  Πέρασαν 17 χρόνια από την αναχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμα και σήμερα, πρωταγωνιστές της συμφοράς που επακολούθησε και επίδοξοι επίγονοί τους, ασχολούνται μαζί του. Προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος που δεν άντεξαν. Μέχρι να του φορτώσουν τα δικά τους πολλά, κακά έργα. Ματαιοπονούν.

Τα πρόσωπα αυτά κοιτάνε πια μόνο πίσω και στραβά. Ομολογώντας, στην πραγματικότητα, ότι έχουν τελειώσει. Δεν έχουμε λόγο να τους παρακολουθήσουμε. Θέλουμε και  μπορούμε να πάμε μπροστά, διαφορετικά και καλύτερα. Είμαστε σε θέση να περιφρουρήσουμε την προσπάθειά μας αυτή από κάθε απόπειρα παρεμπόδισής της. Στηριγμένοι στις πολιτικές παρακαταθήκες του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου. Αντλώντας από αυτήν - ανάμεσα σε τόσα - την ομιλία του για τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος που μας φόρτωσαν άλλοι, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον εκλογικό θρίαμβο του 1993.
 ---------------------------------------------------------------

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Καλό ταξίδι Μπάμπη

Από χθες  ο Καλός Φίλος, Συνάδελφος και Σύντροφος Μπάμπης Μπαγεώργας ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στα λιβάδια του Ουρανού.
Έφυγε ξαφνικά, αλλά μαχητής και αγωνιστής όπως ήταν πάντα.
Καλό ταξίδι από όλους εμάς τους φίλους και συντρόφους σου Μπάμπη, αλλά και από τους συναδέλφους σου, η μνήμη σου θα μας συντροφεύει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα!