Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η διακήρυξη της Πρωτομαγιάς

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Στη Νότια Κορέα η τεχνογνωσία της ΕΑΒ


Πηγή: sofocleous10.gr


Η Lockheed Martin παρέδωσε τα δύο πρώτα C130J Super Hercules, για τα οποία η ΕΑΒ έχει αναλάβει την κατασκευή και συναρμολόγηση μειζόνων συγκροτημάτων της ατράκτου ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά, στη Νότια Κορέα. 



Περισσότερα..........................................




Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι                                                                      ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

     Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ρήτορας ή λογοτέχνης για να εκφράσει αυτά που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην χώρα. Αρκεί μόνον μια φευγαλέα ματιά στην επικαιρότητα για να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή πολιτική σκηνή χειρίζεται τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. 
     Οι αποφάσεις στο γόνατο, η προχειρότητα στην εκτέλεση, η έλλειψη οράματος, ο αυταρχικός τρόπος σκέψης, οι συνωμοτικές πρακτικές (μικροκάμερες και παζάρια μέσα στο κοινοβούλιο) και οι κατά το δοκούν ανίερες συμμαχίες, οδήγησαν σε ένα νέο εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο 800 σελίδων όπου σε κάθε μία από αυτές αποκαλύπτονται τόσα αντεργατικά και αντιλαϊκά μαργαριτάρια όσα δεν είχαν μέχρι τώρα  χρησιμοποιηθεί.       
     Όσο το διαβάζει κανείς (γιατί αυτοί που το ψήφισαν μάλλον δεν το διάβασαν) τόσο πιο πολύ καταλαβαίνει τον λόγο και την πρεμούρα μερικών να κονταροχτυπηθούν ως νέοι Δον Κιχώτες για την τιμή τάχα του γάλακτος και για το αν οι ασπιρίνες θα πωλούνται στα μπακάλικα!!!
     Η αλήθεια κρυβόταν πίσω από αυτά και η ουσία είναι πώς κάθε διευκρινιστική πράξη του πολυνόμου εφόσον εκδοθεί, θα καταστρέφει και την όποια ελπίδα μπορούσε να λογαριάζει ο εξαθλιωμένος έλληνας πολίτης.
     Επιδόματα – τριετίες στο πυρ το εξώτερο, ελάφρυνση εισφορών μόνο για τους εργοδότες, κατάργηση εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ (εργοδοτική εισφορά και αυτή) συνεπώς κατάργηση κοινωνικών παροχών σε ανέργους, μητέρες κλπ. Συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων (ΟΠΑΔ – ΙΚΑ σε πρώτη φάση) και νέο ασφαλιστικοσυνταξιοδοτικό με αποδοχές που θα σοκάρουν και μετανάστη στη Βόρεια Κορέα. Ρύθμιση (σικάτος ο όρος) μισθών στο ιδιωτικό τομέα και αξιολόγηση πλαφόν στο δημόσιο! (Αλήθεια την ΕΑΒ πώς την βλέπουν; Δημόσια επιχείρηση; Ιδιωτική επιχείρηση; Ή κατά όπως συμφέρει ανάλογα με την περίσταση!!!), αλλά και πολλά άλλα επιμελώς κρυμμένα πίσω από την βιτρίνα της εξόδου στις αγορές, του πλεονάσματος, του τέλους των μνημονίων και της επίσκεψης του νεόκοπου θηλυκού Χίτλερ για λόγους προεκλογικούς!!!
     Αλήθεια, το πλεόνασμα μαζί με τον νέο δανεισμό πόσο θα ωφελήσει τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ (αλλά και αλλού);
  • Θα πληρωθούν μισθοί σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρείας;
  • Θα πληρωθούν αναγκαίες υπερωρίες όπως στο παρελθόν;
  • Θα επιστρέψουν ο 13ος και 14ος μισθός;
  • Θα υπογραφεί ΣΣΕ που δεν θα καταργεί δικαιώματα;
  • Θα πάψει το εργατικό κίνημα να διεκδικεί τα δίκια του στα δικαστήρια;
  • Θα γίνουν το ιατρείο και η αιμοδοσία στην ΕΑΒ ασφαλείς θεσμοί για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, θα γίνουν οι απαραίτητες τακτικές εξετάσεις και βαρέων μετάλλων;
  • Θα αγοραστούν μέσα ατομικής προστασίας;
  • Θα προσληφθεί προσωπικό;
  • Θα πάψει η διαρροή τεχνιτών προς ανταγωνίστριες εταιρείες του εξωτερικού ή ντόπιες;
  • Ή όλα αυτά θα αντιμετωπισθούν με την συμπίεση του συνδικαλιστικού κινήματος και την νέα ξεχασμένη από την εποχή της χούντας εκδήλωση ανταπεργίας (lock Out);
   Καλούμε την νέα διοίκηση με την πρόσφατη επιχειρησιακή ιεραρχία που εκπόνησε, να πάμε να διεκδικήσουμε μαζί και συντεταγμένα, ομονοώντας, με επιχειρήματα και πίεση, να διαπραγματευτούμε με σθένος, επιμονή και υπομονή, σε κάθε φορέα και σε κάθε πολιτειακό θεσμό, όλα όσα πιο πάνω αναφέραμε! Την καλούμε επίσης να φέρει προς υπογραφή το σχέδιο ΣΣΕ που προτείναμε, να μην μπει στην λογική της καταργήσεως άρθρων ή όρων επικαλούμενη την θολή νομολογία του μνημονίου (αυτό άλλωστε τελείωσε σύμφωνα και με την κυβέρνηση)! 
     Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα 50 € διατακτική αγορών που μοιράστηκε στο προσωπικό, θα αποτελέσει την απαρχή για περισσότερες και μεγαλύτερες παροχές άμεσα στους εργαζόμενους.
    
    Καλούμε επίσης και τις παρατάξεις του ΣΕΕΑΒ  σε πραγματική ενότητα, όχι επίπλαστη, όχι ευκαιριακή, μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που διαιρούν το εργατικό κίνημα, εξυπηρετώντας μόνον προσωπικές φιλοδοξίες και λογικές του παρελθόντος. 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται και φιλοδοξεί να ποδηγετήσει ή να ακυρώσει την ύπαρξή μας, τους αγώνες μας, τα κεκτημένα μας, τη συνοχή μας, την αξιοπρέπειά μας.
     Θα είμαστε πολέμιοι σε όποιον θελήσει να αλλοιώσει ή να παίξει με τα ωράρια εργασίας μας, την άριστη αξιολόγηση που με κόπους αποκτήσαμε από τους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας μας, την φήμη που εμείς με τις ικανότητές μας και την δουλειά μας δώσαμε στην ΕΑΒ, τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η ΕΑΒ λόγω του εκπαιδευμένου προσωπικού της και της μακροχρόνιας πορείας της στο αεροναυπηγικό αντικείμενο. Όσοι και όποιοι επιβουλεύονται την θέση της εταιρείας μας και την ύπαρξή της στο βιομηχανικό τοπίο της χώρας και του εξωτερικού, θα πρέπει πρώτα να ψάξουν για προσόντα που κατακτώνται με χρόνια και μόχθο.  Τεχνικά τους δείξαμε μερικά βασικά και κάποια δευτερεύοντα που όμως δεν αρκούν για να κομπάζουν στηριζόμενοι όχι στις δικές τους, αλλά σε ποιος ξέρει ποιες πλάτες.  Ας το βάλουν καλά στο κεφάλι τους, πως η  αντίδρασή μας δεν θα αργήσει να έλθει και θα τους σοκάρει!!!!!

     Και κάτι τελευταίο.  Είδαμε ευχαριστήρια επιστολή προς ψηφοφόρους κομματικής ομάδας, στην οποία όμως εκφραζόταν και πίκρα για όσους είχαν (κατά λέξη) ιδιαίτερη μεταχείριση και δεν προσήλθαν (προφανώς στην ψηφοφορία)!!! Αλήθεια η μεταχείριση αυτή αφορά σε θέσεις του οργανογράμματος που εκπονήθηκε; Στο οργανόγραμμα που τώρα συμπληρώνεται; Ή εφιστά την προσοχή στην παλαιά ηγεσία της ομάδας που θέλησε να χαράξει δική της πορεία μεν, αλλά μπλέκεται στα σχέδια των καινούριων;    
     Όποια και να είναι η αλήθεια ένα είναι το προφανές! Πρακτικές τέτοιες αναδεικνύουν λειτουργία κομματικού παραμάγαζου στην εταιρεία και δεν προωθούν την ενότητα του εργατικού κινήματος που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ!!!!!
     Με όλα αυτά αγαπητοί συνάδελφοι & συναδέλφισσες, καταλήγουμε στην μοναδική αλλά και επίκαιρη ευχή.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΣΚΕ

ΟΛΑ ΜΕΤΑ !!
10/04/2014
Καλύπτοντας τις «συνιστώσες» που μας προπηλάκισαν, τραμπούκησαν, χειροδίκησαν…… Υπηρετώντας την πολιτική στρατηγικής της έντασης – «τρικυμία» σε ένα ποτήρι νερό – έκαναν θεμιτές και αθέμιτες, ιερές και ανίερες συμμαχίες με αντιπάλους τους οι οποίοι «βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε για αριστερά…»,

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ

Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΑΒ  
07-ΑΠΡ.-2014 απο το βήμα του Συνεδρίου EXPOSEC DEFENSEWORLD 2014

«Η ΕΑΒ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ»


Στο συνέδριο συμμετείχε και η ONEX επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί επενδυτικών προγραμμάτων και συνεργασιών, αλλά αυτή τη φορά η ΕΑΒ ήταν εκεί και απάντησε λέγοντας τα πράγματα όπως είναι.!!
----------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

Η Διοίκηση επιτέλους αποφάσισε να απαντήσει στα πληρωμένα δημοσιεύματα του τύπου και μάλιστα σε εκείνους που θέλουν να γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη,  με ποιες δυνατότητες άραγε;;;;


"Μην πυροβολείτε την ΕΑΒ έχει δυναμική" 

Η ΕΑΒ απαντά στο δημοσίευμα του Onalert επισημαίνοντας ότι “ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει την δυναμική της εταιρείας”.



 Η ΕΑΒ επισημαίνει ότι

 - Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΑΒ. Η ΕΑΒ είναι αμυντική βιομηχανία και επιτελεί εθνικό έργο εγγυώμενη την αξιοπιστία των πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε απόπειρα παραλληλισμού των περιπτώσεων των δύο εταιρειών είναι εξ αρχής ατυχής.

 - Η εταιρεία κάνει μία εντατική και μεθοδική προσπάθεια στην κατεύθυνση της πλήρους οικονομικής της εξυγίανσης προχωρώντας, ανάμεσα σε άλλα, σε εξορθολογισμό – περιορισμό των δαπανών της σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά καθώς κατά το τελευταίο έτος η εταιρεία:

 Εξυπηρετεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτά τη λειτουργία της από ‘παράνομες’ ή ‘αθέμιτες’ επιδοτήσεις.

 Δεν έχει προχωρήσει σε δανεισμό με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε κάθε περίπτωση, από 01.01.2012 δεν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο.

 Προγραμματίζει την επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2015, σύμφωνα με το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2014–2017.

 Η παράθεση εντυπωσιακών αριθμών και αυθαίρετων αιτιάσεων σχετικά με τη γνώμη των ειδικών για την οικονομική κατάσταση της ΕΑΒ υποδηλώνει άγνοια και προφανώς είναι ηθελημένη από κύκλους που επιθυμούν να αναδείξουν τακτικές και δεδομένα του παρελθόντος για την προώθηση των δικών τους σχεδίων.

 - Η νέα Διοίκηση, από την ανάληψη των καθηκόντων πριν από 7 μήνες μέχρι και σήμερα, ενημερώνει αναλυτικά και λεπτομερώς τον Μέτοχο της εταιρείας για την ακριβή κατάσταση της ΕΑΒ, τόσο για τις επιχειρησιακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όσο και για τη δυναμική και την ανάπτυξη που προβλέπει στο σχεδιασμό της.

 - Η λειτουργία της ΕΑΒ και οι αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με αυτή δε δημιουργούν κανένα εκνευρισμό στην Τρόικα. Ενδεχομένως να δημιουργούν εκνευρισμό στις φιλόδοξες αλλά απελπισμένες -εκ του αποτελέσματος- προσπάθειες όσων επιθυμούν να απαξιώσουν την εταιρεία για να προωθήσουν ίδια σχέδια και συμφέροντα.

 - Η ΕΑΒ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κρατικοποιήσει ιδιωτική θυγατρική εταιρεία της. Σε κάθε περίπτωση –όπως ήδη αναφέρθηκε- τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας είναι πλήρως ενήμερα για τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας.

 - Η ΕΑΒ διατηρώντας τον χαρακτήρα της είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς/εταιρείες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Το ποτήρι που ξεχείλισε ίσως είναι εκείνων που, ενώ είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με την ΕΑΒ, επιμένουν να προσπαθούν να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια.

 - Οι πελάτες της ΕΑΒ –ατυχώς για κάποιους- αυξάνονται, με την υπογραφή νέων συμβάσεων. Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ανανεώνοντας τη συνεργασία τους με την ΕΑΒ. Οποιαδήποτε αιτίαση περί ‘ξαφνικού θανάτου’ αγγίζει τα όρια του φανταστικού.

 - Οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια θα γίνει διά του Βασικού Μετόχου και όχι με δημοσιεύματα, δηλώσεις, ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων και lobbying σε διάφορα επίπεδα.

 - Η Πολεμική Αεροπορία γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το στόλο της -αυτό αποδεικνύεται μέσα από την πολύχρονη συνεργασία της με την ΕΑΒ. Σε πλήρη συντονισμό με την ΕΑΒ, δίνει τις προτεραιότητές της και η εταιρεία ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα. Η συνεργασία βελτιώνεται συνεχώς, προς όφελος και των δύο πλευρών. Επιπρόσθετα, η ΕΑΒ κάνει καταγραφή των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορία και αναπτύσσει σταδιακά τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία της ώστε να μπορεί κάθε ανάγκη να καλύπτεται εντός της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Super Puma.

 - Αναφορικά με την ποιότητα των υπηρεσιών της ΕΑΒ, αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη με δεδομένο ότι η εταιρεία χαίρει της εμπιστοσύνης εταιρειών όπως η Lockheed Martin για τα προγράμματα συμπαραγωγής των C130 και F16 για τα οποία η ΕΑΒ είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

 - Η ΕΑΒ με το έργο της όχι απλά διασφαλίζει όλες τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά με βάση το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό της σχέδιο 2014–2017 προβλέπει και την αύξηση αυτών για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών.


Τέλος, ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει -και θα αποδείξει- τη δυναμική της ΕΑΒ.