Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6-9-14

Για άλλη μια χρονιά δυστυχώς, ορισμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες επέλεξαν ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Παρότι  οι εργάτες, οι νέοι, οι άνεργοι, οι πολίτες συναντήθηκαν στους δρόμους, ο τεμαχισμός του εργατικού κινήματος έγινε ορατός.
 Κινδυνεύει λοιπόν το πανεθνικό αυτό συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που έχει ρόλο και λόγο έναντι των όποιων κυβερνητικών ή άλλων αντιλαϊκών εξαγγελιών, να καταλήξει σε μια σύναξη επετειακού χαρακτήρα.
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να πάρουν το μήνυμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
 Ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοί μας υποφέρουν.
Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής που θα δώσει στον κόσμο της μισθωτής εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει και στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική.

ΓΣΕΕ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/9/2014 
ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ.
Με κεντρικό σύνθημα «Να νικήσει ο κόσμος της  μισθωτής εργασίας» εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της λιτότητας και των μνημονίων και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και συντηρούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους έδωσαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας των συνδικάτων θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές και τόνισαν την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση των απαράδεκτων και καταστροφικών πολιτικών.
Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ακολούθησε πορεία η οποία και κατέληξε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Η ΓΣΕΕ εκτός από τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα προσφύγει και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κίνηση η οποία θα γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει η Συνομοσπονδία στις αρχές Οκτωβρίου  με κλιμάκιο του Διεθνούς γραφείου Εργασίας (ILO) το οποίο θα επισκεφθεί τη χώρα μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
----------------------------

Παρέμβαση Απ.Κακλαμάνη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΣΟΚ

πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δελτίο Τύπου:  Αθήνα 04-09-2014
«Αισθάνομαι καθήκον μου να υπερασπιστώ το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής του. Θα’θελα , βέβαια, αυτό το καθήκον να το αισθάνονται και εκείνοι που, αν και σε υψηλότερους ρόλους, τις τελευταίες ιδιαίτερα τρεις μέρες, “περί άλλα τυρβάζουν”».
Αυτά είπε, αναφερόμενος στη στάση των πρώην και νυν ηγετών του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «”Περί άλλα τυρβάζουν”, όταν δεξιόθεν, αριστερόθεν… ουρανόθεν, πανταχόθεν, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, όλοι θέλουν να “ψωμισθούν” πολιτικά, μικροκομματικά από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πίστεψαν και πιστεύω ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στις αξίες και τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας, Κοινωνικής Απελευθέρωσης και Δημοκρατικών Διαδικασιών της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, που παρουσιάσαμε στις 3 Σεπτέμβρη 1974 με τον Ανδρέα Παπανδρέου τα 150 ιδρυτικά του  μέλη, προερχόμενοι από τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης, των Ανένδοτων Αγώνων και της Αντιδικτατορικής πάλης.
Δυστυχώς, πολύς κόσμος ταυτίζουν ή ταύτισαν, περισσότερο ή λιγότερο, το ΠΑΣΟΚ, με ανάξια στελέχη του, που δεν πίστεψαν αυτές τις αξίες, τις καπηλεύτηκαν και τις καταπρόδωσαν. Οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχαν κατά το «Βρώμικο ‘89» να το διαλύσουν, λασπολογούν και πάλι με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης εναντίον ακόμα και των απλών οπαδών ή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το ζήσαμε στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, τι έγινε με τη δικογραφία Τσοχατζόπουλου σε όλα τα κανάλια και τον Τύπο των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και τους προπηλακισμούς μας  στους δρόμους και τα καφενεία».
Αναφερόμενος στη γενική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι επιβάλλεται να εφαρμοστεί ο νόμος που, με πρωτοβουλία του ίδιου και άλλων 74 βουλευτών, ψήφισε ομοφώνως η Βουλή το 2012 για τον περιουσιακό αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι και το 2012, όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, που είχε εξαγγείλει κι από το Ζάππειο  ο κ. Σαμαράς αλλά ,εδώ και ενάμιση χρόνο δεν γίνεται τίποτε, για να συνεχίζεται ο φασιστικός διασυρμός όλων, εντίμων και ανεντίμων, από το κυρίαρχο σύμπλεγμα τραπεζο-εκδοτικών συμφερόντων που «κυβερνά»  τη χώρα.
------------------------------------------------------