Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΟΕΜ 3ωρη στάση εργασίας και Συλλαλητήριο


 Υπό την αιγίδα της ΠΟΕΜ πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/04/2010 3ωρη στάση εργασίας των Μεταλλουργικών Εταιρειών και των Αμυντικών Βιομηχανιών που ανήκουν στην Ομοσπονδία Μετάλλου (ΕΑΒ – ΕΑΣ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ κλπ), η οποία συνοδεύτηκε από Συλλαλητήριο και Πορεία προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.













Αντιπροσωπεία των σωματείων και της διοίκησης της ΠΟΕΜ, επέδωσε ψήφισμα στον Υφυπουργό κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος υπεσχέθη να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών – Άμυνας – Εργασίας) με σκοπό την συνάντηση των εκπροσώπων μας με τις ηγεσίες τους σύντομα.

Στην συνέχεια ή ίδια αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμα στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

















Στο ψήφισμα περιγράφεται η αντίδραση των μεταλλεργατών στις κυβερνητικές αποφάσεις συνολικών ανατροπών των εργασιακών- κοινωνικών- ασφαλιστικών δικαιωμάτων που εκβιαστικά επιβάλλουν η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. όπως επίσης αναφέρονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην συγκεκριμένη συγκυρία.

















Με την λήξη της απεργιακής συγκέντρωσης , η Ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου σε συνέχιση του αγώνα, με μαζικότερη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς καθώς και την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 5 Μαΐου.

 












---------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: