Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

ΠΗΓΗ: defencenet   27-05-2010

Παραιτήθηκε σήμερα το πρωί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, (ΕΑΣ) ο Κωνσταντίνος Μανούσος πυροδοτώντας μία ακόμα κρίση στην πολύπαθη ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ο Κ.Μανούσος βρισκόταν στην θέση αυτή από τον Σεπτέμβριο του 2006 και παρέμενε μέχρι και σήμερα όντας «άνθρωπος» της προηγούμενης κυβέρνησης. Μαζί του παραιτήθηκε και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Λέντζιος Δημήτριος.
Οι λόγοι της παραίτησής του έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι δεν ήθελε να «χρεωθεί» την κατάρρευση των ΕΑΣ των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα στην παρούσα φάση πλησιάζει επικίνδυνα το «μηδέν». Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της εταιρείας για την ανάθεση χωρίς εγχώρια συμπαραγωγή 12.000 βλημάτων για τα πυροβόλα 120 χλστ. των αρμάτων μάχης LEO2HEL/2A4, είναι τεράστιες με τους εργαζόμενους να κλείνουν μέχρι και την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έχοντας καλή σχέση με το περιβάλλον Μεϊμαράκη, ήρθε αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον νυν Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελο Βασιλάκο, αφού κάποιοι από το συγκεκριμένο περιβάλλον τον προωθούσαν για την θέση αυτή στην ΓΔΑΕΕ.
Σε ότι αφορά το μέλλον πιθανόν η αντικατάστασή του να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντικαταστάσεις σε ΕΑΣ, αλλά και στην ΕΑΒ που ακόμη, κοντά ένα χρόνο μετά τις εκλογές εξακολουθούν και βρίσκονται τελώντας σε απόλυτη απραγία οι προηγούμενες διοικήσεις…
------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: