Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

ΠΗΓΗ: defencenet   27-05-2010

Παραιτήθηκε σήμερα το πρωί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, (ΕΑΣ) ο Κωνσταντίνος Μανούσος πυροδοτώντας μία ακόμα κρίση στην πολύπαθη ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ο Κ.Μανούσος βρισκόταν στην θέση αυτή από τον Σεπτέμβριο του 2006 και παρέμενε μέχρι και σήμερα όντας «άνθρωπος» της προηγούμενης κυβέρνησης. Μαζί του παραιτήθηκε και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Λέντζιος Δημήτριος.
Οι λόγοι της παραίτησής του έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι δεν ήθελε να «χρεωθεί» την κατάρρευση των ΕΑΣ των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα στην παρούσα φάση πλησιάζει επικίνδυνα το «μηδέν». Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της εταιρείας για την ανάθεση χωρίς εγχώρια συμπαραγωγή 12.000 βλημάτων για τα πυροβόλα 120 χλστ. των αρμάτων μάχης LEO2HEL/2A4, είναι τεράστιες με τους εργαζόμενους να κλείνουν μέχρι και την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έχοντας καλή σχέση με το περιβάλλον Μεϊμαράκη, ήρθε αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον νυν Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελο Βασιλάκο, αφού κάποιοι από το συγκεκριμένο περιβάλλον τον προωθούσαν για την θέση αυτή στην ΓΔΑΕΕ.
Σε ότι αφορά το μέλλον πιθανόν η αντικατάστασή του να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντικαταστάσεις σε ΕΑΣ, αλλά και στην ΕΑΒ που ακόμη, κοντά ένα χρόνο μετά τις εκλογές εξακολουθούν και βρίσκονται τελώντας σε απόλυτη απραγία οι προηγούμενες διοικήσεις…
------------------------------

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΜΑΖΙΚΗ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

 
Για άλλη μια φορά η παρουσία των εργαζομένων της ΕΑΒ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ υπήρξε μαζική και δυναμική.


 
Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι, με παλμό διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στον νέο ασφαλιστικό νόμο, ο οποίος πλέον αλλάζει ριζικά προς το χειρότερο το συνταξιοδοτικό καθεστώς όλων των Ελλήνων!



 
Αυτήν τη φορά (προς ικανοποίηση όλων) δεν υπήρξαν έκτροπα, αφού η διάθεση για περιφρούρηση του Δημοκρατικού μας δικαιώματος στην αντίσταση, στην πάλη, στην απεργία ήταν καθολική.


 
Συγκινητικό το χειροκρότημα των διαδηλωτών και η στάση που έκαναν στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι 4 συνάδελφοί μας στην κινητοποίηση της 5ης/Μαϊου από τις μολότοφ των άνανδρων, των δήθεν αγωνιστών με τα μαύρα και τις κουκούλες, οι οποίοι όμως σήμερα δεν εμφανίστηκαν γιατί κατάλαβαν τι τους περίμενε!!!
-------------------------------------------

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ε.Α.Σ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πηγή: Greek Money













Περισσότερα...............................
-----------------------------------------

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Δυναμική αντίσταση απο τα συνδικάτα και τους πολίτες

Με μια μεγαλειώδη Συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή οι Εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι συμβασιούχοι, δήλωσαν την πλήρη και καθολική αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που της επιβάλουν η Ε.Ε η Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ.

      
Με αφετηρία το κτίριο της ΓΣΕΕ και αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικάτων (Ελληνικών και Ευρωπαϊκών), πλήθος λαού με συνθήματα:

• την κατάργηση των μέτρων
• την άρση του προγράμματος σταθερότητας
• την αποκάλυψη των υπευθύνων της σημερινής οικονομικής κατάστασης
• την παραδειγματική τιμωρία τους
• την επιστροφή των κλεμμένων και
• επιτέλους την απομάκρυνση κάθε μορφής ΛΑΜΟΓΙΩΝ από την πολιτική, εργασιακή και κοινωνική ζωή της χώρας
ξεκίνησαν την πολυπληθέστερη διαδήλωση των τελευταίων ετών με κατεύθυνση το Ελληνικό κοινοβούλιο.

   
Πολύ μεγάλη βεβαίως και η παρουσία της ΕΑΒ, μια παρουσία με παλμό και αγωνιστική διάθεση, με έκδηλη την αγωνία των εργαζομένων στην εταιρεία για το μέλλον της και το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους. Συγκινητική και η παρουσία των συνταξιούχων συναδέλφων μας.

 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ για ακόμα μία φορά, συνέβη το θλιβερό, οι «γνωστοί – άγνωστοι» αμαύρωσαν και διέλυσαν την προσπάθεια κάθε Έλληνα πολίτη, να διαδηλώσει ειρηνικά υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του, προκαλώντας τον τρόμο μέσω της τυφλής βίας.
Είναι τραγικό, εξαιτίας αυτής της μειοψηφίας, να χάνουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης και ειρηνικής απεργιακής διαδήλωσης.

 
Η ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ απερίφραστα καταδικάζει τέτοιου είδους δολοφονικές ενέργειες και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να περιφρουρήσουν την Δημοκρατία, να ενισχύσουν την συνοχή του εργατικού κινήματος, να δυναμώσουν την συλλογικότητα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αγώνων, απομονώνοντας στοιχεία ή ομάδες που επιβουλεύονται και στοχοποιούν τους αγώνες μας.
----------------------------