Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.9.2012


ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει την κοινωνία, επιχειρώντας να στείλει στον Καιάδα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους.
Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις κατ΄ επιταγή των μνημονιακών εντολών, παρεμβάσεις ύφεσης και ανεργίας, ευθέως αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές όπως η κατάργηση των ΣΣΕ και της  εργοδοτικής συμμετοχής σε ΟΕΚ-ΟΕΕ.
Αυτές οι πολιτικές είναι πραξικοπηματικές, άδικες και αναποτελεσματικές. Είναι φανερό ότι και την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την κρίση.
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη νέα κυβερνητική παρέμβαση για τη νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την πρόθεση κατάργησης του όποιου εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει, με πολιτικές που ακυρώνουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και συνταγματικές και ευρωπαϊκές συνθήκες και προβλέψεις.
Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει μειώσεις μισθών αλλά και εργοδοτικών εισφορών χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων που βουλιάζουν μέρα με την ημέρα. Το μόνο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση είναι να «στηρίζει» τα Ταμεία περικόπτοντας από τους συνταξιούχους μέρος ακόμη και αυτής της πενιχρής σύνταξής τους.
Η κυβερνητική πρακτική που στοχοποιεί σχεδόν αποκλειστικά μισθωτούς και συνταξιούχους θα βρει απέναντί της την κοινωνία και τα συνδικάτα και θα απαντηθεί ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, ΑΜΕΣΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
---------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: