Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

 25-07-2013
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

     Μέσα στην καύτρα του καλοκαιριού, η υλοποίηση των επαίσχυντων μέτρων των μνημονίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από την νέα δικομματική πλέον κυβέρνηση ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Οι μειώσεις, οι περικοπές, οι αντεργατικοί νόμοι, το ξεκλήρισμα  των ΣΣΕ και η απροθυμία της εργοδοσίας να στηρίξει ότι απέμεινε στον απλό εργαζόμενο δεν επαρκούν για να κορέσουν την αντεργατική δίψα των τοκογλύφων του νεοφιλελευθερισμού.

     Κάποιοι λοιπόν σκέφθηκαν πως ένα ακόμα όπλο, αυτό των απολύσεων, θα μπορούσε να κάμψει παντελώς την όποια αντίσταση της κοινωνίας των εργαζομένων.
Με ένα φιρμάνι και σε λίγες ώρες τελειώνουν ότι οι Έλληνες με κόπους ετών δημιούργησαν, ότι με θυσίες κατάφεραν και ότι με υπερπροσπάθεια θεμελίωσαν για να τα καταστήσουν εθνικές τους υποδομές. Η Εθνική Ραδιοτηλεόραση πρώτη, η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκπαίδευση και ο χώρος της υγείας αμέσως μετά, η Εθνική άμυνα αργότερα και ποιος ξέρει τι ακολουθεί!!!

     Η Κυβέρνηση ανακοινώνει τις προθέσεις της για αναδιάρθρωση των ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί το σχέδιο με το οποίο θα υλοποιήσει αυτόν το στόχο. Η θέση της για εκκαθάριση, εξυγίανση/ενοποίηση των  συγκεκριμένων εταιριών προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν προκαλεί φόβους και ερωτηματικά, όχι μόνον για τις εταιρείες αυτές αλλά και για το τι μέλει γενέσθαι στην ΕΑΒ, την οποία προς το παρόν εξαιρούν λόγω φόρτου, αλλά με πρόθεση να αναδιαρθρώσουν τάχα την επιχειρηματική της δομή στο μέλλον.
     Συνεπώς τα ερωτήματα που δικαίως προκύπτουν πρέπει να απαντηθούν.
  • Θα συνεχίσει η χώρα να έχει τη δική της αμυντική βιομηχανία;
  • Θα συνεχίσουν να έχουν τις δουλειές τους όλοι οι εργαζόμενοι;
  • Θα παύσει πλέον ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας της χώρας να αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο των κυβερνητικών παπαγάλων των ΜΜΕ και των κάθε λογής Λαμόγιων και Απατεώνων που πλούτισαν ασελγώντας πάνω του συνεχίζοντας βεβαίως να ασελγούν;
  
  Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση και να πάρει πίσω τα μέτρα που θέσπισε με το πολυνομοσχέδιο σκούπα βάζοντας οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες του Λαού και των εργαζομένων.

     Από την άλλη, η διοίκηση της ΕΑΒ συνεχίζει τα παιχνίδια με την ΣΣΕ, καθυστερεί σκόπιμα ροκανίζοντας τον χρόνο μέχρι τις άδειες του προσωπικού, επενδύοντας στην ανησυχία του, τρομοκρατώντας με στοχευμένες απειλές για περικοπές κεκτημένων και καταγγελία άρθρων που υποτίθεται ήθελε να διατηρηθούν, ώστε να εξαναγκάσει την αποδοχή από μέρους μας μίας όσο το δυνατόν πιο κουτσουρεμένης σύμβασης εργασίας. Την προειδοποιούμε πως δεν θα υποκύψουμε, οι εκβιασμοί της δεν θα περάσουν!
     Η ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ συνεχίζει να διεκδικεί ικανοποιητική ΣΣΕ που θα διατηρεί και δεν θα εξανεμίζει  κεκτημένα και κόπους  ετών, βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων στην ΕΑΒ αλλά και στο πλευρό όλων των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία της χώρας προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων αυτών των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και να διασφαλιστεί το σύνολο των θέσεων εργασίας. Καταδικάζουμε τις ανάλγητες κυβερνητικές επιλογές, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την αντίθεσή μας στην κάθε μορφής κομματικές επιταγές, παραμένοντας πιστοί αποκλειστικά και μόνον στην στήριξη των εργαζομένων και των δίκαιων αγώνων τους.
     Επιπλέον η ολιγωρία της διοίκησης στην τήρηση των μεθόδων και διαδικασιών πρόληψης & προστασίας, έχει σαν αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρούς κινδύνους και ατυχήματα.
     Απαιτούμε την άμεση χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας (σύμφωνα με την εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου) καθώς και βελτίωση αλλά και πιστή τήρηση των κανονισμών εργασίας & ασφάλειας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
     Τις μέρες της άδειας, θα είμαστε <<σαν συνδικάτο>> σε ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε σκεφθούν, τα νοσηρά μυαλά των ιδεολογικά ταιριαστών πλέον εταίρων του κυβερνητικού θιάσου της γαλαζοπράσινης τραγικής επιθεώρησης, που σκηνοθέτησαν τα αφεντικά της τρόικας και εκτελούν οι ντόπιες μαριονέτες τους.

     Να ευχηθούμε σε όλους εμάς και τις οικογένειές μας καλή Καλοκαιρινή ανάπαυλα. Καλή Ξεκούραση και για όσους καταφέρουν να ταξιδέψουν καλό δρόμο και καλές διακοπές.

     Να επιστρέψουμε με το καλό δυνατοί για να συνεχίσουμε τους αγώνες που σίγουρα θα έχουμε μπροστά μας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: