Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25-06-2014


    Συναδέλφισσες συνάδελφοι.   
                                                            
    Είναι συνειδητή επιλογή μας, να μην σας βομβαρδίζουμε με ανακοινώσεις «επί παντός επιστητού» και για χάριν κομματικής επιταγής. Άλλοι έχουν αναλάβει αυτόν το ρόλο εργολαβικά.
    Τώρα όμως, μετά την Γ.Σ, την υπογραφή ΣΣΕ και τις αντιδράσεις από παρατάξεις, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε σε σας τις απόψεις μας.
    Πραγματικά εκπλαγήκαμε με την υποκρισία και τον Φαρισαϊσμό όσων θέλησαν με κλαυθμούς και οδυρμούς, κρυμμένοι πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους, να κατακρίνουν και να λοιδορήσουν αυτό που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία.  Είναι αντιδεοντολογικό, αλλά πρωτίστως αντιδημοκρατικό και απεχθές, σήμερα να κατακρίνεις όσα μέχρι χθες έκανες και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, για να καταφέρεις να αποτρέψεις κάθε τι που θα ωφελούσε τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας ένα τσούρμο αλαλάζοντες ψευδοεπαναστάτες ψευδοκατήγορους και το χειρότερο με καθαρή κομματική εντολή. Η σιωπή στην περίπτωση θα ήταν η καλύτερη στάση!
   Τα πράγματα είναι απλά αλλά ξεκάθαρα, το σώμα παρευρέθη και αποφάσισε και μάλιστα με παρουσία πρωτόγνωρη για τα σημερινά δεδομένα, εξάλλου το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει συντριπτική συμμετοχή.   Κάθε προσπάθεια αλλοίωσης ή μείωσης αυτής της παρουσίας, αν μη τι άλλο καταδεικνύει ασέβεια προς τους εργαζόμενους και προσπάθεια χειραγώγησης τους από τον κομματισμό που υπηρετούν οι γνωστοί άγνωστοι κομματόμορφοι συνδικαλιστές.
    Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως σε ανακοίνωση παράταξης καλούμαστε να ανατρέψουμε με πρόγραμμα δράσης την απόφαση της πλειοψηφίας, όταν επί δύο και πλέον χρόνια η δράση αυτή δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνον απόδοση υποτέλειας στο κόμμα και τους ινστρούχτορές του. Α! και επί τη ευκαιρία μας κάλεσαν σε μια ακόμα επανάσταση έτσι για να μην πάει χαμένη η μέρα!!!!!
    Από την άλλη πάλι - οι εν δυνάμει ηγεμόνες - αφού βεβαίως προσπάθησαν δυνατά και μαχητικά, με στριγκλιές και εκφοβισμούς, έξω από τον χώρο της συνέλευσης να τρομάξουν τους εργαζόμενους και δεν τα κατάφεραν, εφήρμοσαν επιτυχώς το σχέδιο Β’ του κόμματος και των καθοδηγητών που καθημερινά και ανελλιπώς αναφέρονται. Παραίτησαν από την θέση τους, (όχι όμως και από την συνδικαλιστική καρέκλα) τον Γεν. Γραμματέας του ΣΕΕΑΒ με την αναπληρώτρια, αφού τυχαίνει να είναι της παράταξής τους.    Όχι στην συνέλευση όπως όφειλαν αφού διαφώνησαν με απόφαση του σώματος, αλλά στο Δ.Σ ΣΕΕΑΒ με 5 μέρες καθυστέρηση και  το χειρότερο, δεν ψήφισαν την εκλογή καινούριων στην θέση που οι ίδιοι έπρεπε να υπηρετήσουν θεσμικά και ουσιαστικά!!!!     
   
   Αυτό συνάδελφοι και συναδέλφισσες δείχνει προσήλωση στα καθήκοντα εκπροσώπου απέναντι στους εργαζόμενους;;; ή αποδεικνύει περίτρανα κομματική υποτέλεια;;;;
  
   Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ, έχει και συνέχεια!!   Αφού δεν πέρασε το δικό τους (βλέπεται η δημοκρατία τους σταματάει εκεί που αρχίζει το προσωπικό συμφέρον), σκέφθηκαν να τιμωρήσουν του ανυπάκουους εργαζόμενους και την εταιρεία με την επίκληση του μπαμπούλα της Επιθεώρησης Εργασίας. Είναι τυχαίο εξάλλου πως την καλούν 2 μέρες πριν τις εκλογές ώστε να εξασφαλισθούν μερικά ψηφαλάκια για το κόμμα, ή αμέσως την επομένη της συνέλευσης για τιμωρία!!!  Βέβαια ο λόγος και να μην  υπάρχει εφευρίσκεται, αν ψάξουμε κάτι θα βρεθεί. Και μήνυση θα κάνουμε και πρόστιμα θα βάλουμε και το Κλαρκ θα καταργήσουμε αφού δεν έχει πινακίδα κυκλοφορίας.        
     Συνάδελφοι, η ανατροπή πολλές φορές επιβάλλεται από τις συνθήκες και είναι αναγκαία για την βελτίωση των εργασιακών μας και της ζωής μας.   Η Εκτροπή όμως που εσείς προσπαθείτε σθεναρά να επιφέρετε θα μας  οδηγήσει σε αφανισμό, γι αυτό σκεφτείτε το καλά και τώρα, αλλά και στο μέλλον όταν θα αναγκαστείτε να βγάλετε την κουκούλα του καταδότη!!!!

       Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
    Η συνέλευση εκτός από ΣΣΕ, με πρότασή μας αποφάσισε και άλλες ενέργειες και δράσεις. Έδωσε εντολή καθαρή στο Δ.Σ ΣΕΕΑΒ να διαπραγματευθεί και να διεκδικήσει την άρση αδικιών που αφορούν:
  • στην εφαρμογή του ενιαίου
  • στην αποζημίωση των υπερωριών
  • στην αναπλήρωση του  προσωπικού
  • στην αναγνώριση των εξειδικεύσεων
    Άμεσα το σωματείο να αρχίσει επαφές με κάθε αρμόδιο φορέα, πολιτειακό ή άλλον, με στόχο την βελτίωση ή και την άρση των πιο πάνω.
    Επίσης, αφού πλέον η ΣΣΕ έκλεισε, είναι καιρός να δούμε θέματα και ζητήματα εσωτερικά μας, ζητήματα που μπορούμε να τα διεκδικήσουμε από την Δ/κηση και να βρούμε λύση, αφού η ίδια διατείνεται πως θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενους αρκεί να μην προσκρούει σε νόμους.
  • Ας διαπραγματευτούμε τις διατακτικές που τόσο πολύς λόγος έγινε αλλά μείναμε στα λόγια. (Τις  επιτρέπει ο νόμος).
  • Να διερευνήσουμε την δυνατότητα βελτίωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, είτε περίθαλψης ή αποζημίωσης.
  • Να τελειώσουμε το θέμα των προϋπηρεσιών.
  • Και τα όποια άλλα εκκρεμούν.
   
    Αυτά όμως χρειάζονται, πρώτα από όλα ομόνοια και όχι μεμονωμένες ενέργειες σε κομματική βάση, διάθεση για δύσκολη και επίπονη διαπραγμάτευση με προσπάθεια συνολική, μα το σημαντικότερο προσήλωση στο έργο που μας έχουν αναθέσει οι εργαζόμενοι.
   Καλούμε λοιπόν το προεδρείο του σωματείου και τις παρατάξεις που το απαρτίζουν, σε μια ύστατη προσπάθεια συμπόρευσης για το καλό όλων μας.
     Ας μην ξεχνάμε και τα τελευταία δημοσιεύματα τα οποία μας υποχρεώνουν σε ενότητα και εγρήγορση.   Αλήθεια όσοι επικαλούνται συναντήσεις που έκαναν, έχουν να μας ενημερώσουν για κάτι, υπάρχει κάποια εξέλιξη, διάθεση συνεργασίας και πίεσης υπάρχει;

    Οι εργαζόμενοι είναι εδώ, έτοιμοι να βοηθήσουν σε κάθε περίπτωση, αρκεί να δουν κινήσεις και αγώνες κοινούς, αδέσμευτους, με πρόσημο ταξικό, μακριά από πατερούληδες και επαναστατικές γυμναστικές._ 

Η Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ
==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: