Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Με χτύπησε ένας «γκρίζος»

Τι αποκαλύπτει η Κωνσταντίνα Κούνεβα
«Με χτύπησε ένας με γκρίζα στολή» καταγγέλλει η Κωνσταντίνα Κούνεβα γράφοντας σε ένα μπλοκάκι στην εντατική του Ευαγγελισμού. Η γραμματέας του Σωματείου Καθαριστριών δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στις 22 Δεκεμβρίου.

Απόσπασμα από την Καθημερινή της Κυριακής 18-01-09 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100067_18/01/2009_299881) .

Διαβάστε το πλήρες κείμενο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Στην προχθεσινή (Παρασκευή) συζήτηση στην Βουλή έγινε σχετική αναφορά στο γεγονός (όπως μεταδόθηκε απ΄το σχετικό κανάλι), ακούστηκε και εκεί πως η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν εργαζόμενη στην εταιρεία ΟΙΚΟ.Μ.Ε.Τ, η οποία παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες και στην ΕΑΒ.

Από απολυμένους εργαζόμενούς της μάθαμε (χωρίς να διασταυρώσουμε την πληροφορία) ότι τους έστειλαν στην Αθήνα για να αποζημιωθούν, την ώρα που εργάζονταν στην Βοιωτία, η δε καταβολή της αποζημίωσης δεν έγινε στα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ αλλά στις τουαλέτες του ΜΕΤΡΟ σε ένα πρόχειρο τραπέζι δίπλα στους πολίτες που χρησιμοποιούσαν το WC.

Αρκετές εξάλλου καταγγελίες (με τον φόβο βεβαίως να μην ακουστούν τα ονόματά τους) έχουμε στον χώρο μας από εργαζόμενους της εν λόγω εταιρείας, για υπογραφή συμβάσεων με ωράριο εργασίας που δεν περιλαμβάνει τον χρόνο διαλλειμάτων, καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων ή επιδομάτων καθώς και καθεστώτος τρομοκρατίας. Ενίοτε δε η Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής εκκαλείτο να παρέμβει και να επιλύσει εργασιακές ή εργατικές διαφορές. Ασφαλώς την καλούσαν οι εκπρόσωποί μας στο ΣΕΕΑΒ και το Εργατικό Κέντρο Θήβας αφού οι υπάλληλοί της έτρεμαν και μόνον που τους πλησιάζαμε!

Αυτό βεβαίως ουδόλως απασχολεί την διοίκηση της ΕΑΒ καθότι δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες άλλων εταιρειών έστω και συνεργαζόμενων, όμως δεν θα ήταν σκόπιμο να επιλέγει συνεργασίες τέτοιες που να συνάδουν με το Υψηλής Επιστημονικής, Τεχνολογικής και Εθνικής σημασίας προϊόν που παράγει;

Σχέσεις εργασίας με μορφές εργολαβικής απασχόλησης ή επιλήψιμης υπεργολαβικής συνεργασίας μάλλον μας στοιχίζουν παρά μας ωφελούν!
-----------

Δεν υπάρχουν σχόλια: