Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Οι φήμες διαμορφώνουν κλίμα

Στο κλίμα των ημερών και μετά τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων που αφορούν στην διεθνή εικόνα της χώρας, καθώς και στην προσπάθειά της να συμμαζέψει και να σταθεροποιήσει την όντως δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται , πριν ακόμη η κάθε εξαγγελία περάσει από διαβούλευση, ή πριν ακόμα εξελιχθεί σε νομοσχέδιο, (το οποίο και βεβαίως θα μπορεί να κριθεί), υπάρχουν οι φωνές εκείνες και οι γνώμες (προεξάρχοντος πάντα του τύπου) που προσπαθούν με διάφορα επιχειρήματα να καταστήσουν τις απόψεις τους ως θέσφατα.

Η πρακτική αυτή τεχνηέντως έχει περάσει και στους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σαφώς και δεν μπορεί να γνωρίζει την νομολογία, ή τους οικονομικούς, τεχνικούς και πολιτικούς όρους με τους οποίους γίνεται η όποια διαπραγμάτευση, με συνέπεια την επιπόλαια εξαγωγή συμπερασμάτων πολλές φορές εσφαλμένων.

Τέτοιες ζυμώσεις λοιπόν είναι φυσικό να ευδοκιμούν και στους εργασιακούς χώρους, όπου ακόμα και η εξόφθαλμη αυθαιρεσία του λόγου, ή και η σκοπιμότητα σε πολλές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να προκαλέσουν από ανησυχία μέχρι πανικό.

Ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι , για την πορεία της εταιρείας κλπ, εύλογα έχει δημιουργηθεί και στην ΕΑΒ. Ο πανικός όμως και με την μορφή που εκδηλώνεται, για τα κεκτημένα, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, τον τελευταίο διάστημα μπορεί να είναι και προκλητός .

Κάθε τι που προέρχεται από Μισθοβαθμολόγια – κλιμάκια και ρυθμίσεις που αφορούν αποχώρηση υπενθυμίζουμε ότι αποτελούν συμβάσεις, ενυπόγραφη συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου οπότε δεν μπορεί να τηρείται ή να αλλοιώνεται μονομερώς!

Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις φήμες και την παραφιλολογία που αναπτύσσεται καθημερινά και υπονομεύουν το μέλλον της.

Σχετικά με την φημολογία ότι συνδικαλιστές σε όργανα μέσα στην ΕΑΒ, η υπερκείμενα σπεύδουν να αποχωρήσουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αποχωρούν συνάδελφοι που ολοκληρώνουν τον εργασιακό τους βίο όπως προβλέπεται από την Εταιρεία και όποτε ο καθένας μας επιλέγει τον χρόνο αποχώρησής του.

Η Παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει μέσα από την πορεία της και τους αγώνες της πως Περιφρουρεί κάθε κεκτημένο, στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα, κάθε εργασιακή σχέση, καθίσταται Αρωγός της όποιας προσπάθειας για βελτίωση της επαγγελματικής πορείας του κάθε εργαζόμενου. Συνεπώς ΣΣΕ και ότι απορρέει από αυτές για μας την ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.
-------------------------------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια: