Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Παπούλια με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Καθημερινή 25/02/2010.

Για εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, που είχε νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Οι αγορές επιτίθενται στη χώρα, σήμερα πάλι είχαμε πρόβλημα με τα spread, μετά την ανακοίνωση πιθανής υποβάθμισης από τους γνωστούς οίκους. Είναι, ξέρετε, οι ίδιοι οίκοι που αξιολογούσαν και τη Leaman Brothers με την ανώτατη πιστοληπτική ικανότητα, λίγο πριν καταρρεύσει. Και τώρα, έχουμε γίνει δούλοι των οίκων, των αγορών», δήλωσε.

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον «γλυκό λόγο» της Γερμανίδας Καγκελάριου, Αγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι «δεν μπορεί οι αγορές να ορίζουν την τύχη μας», για δεχθεί το σχόλιο του κ. Παναγόπουλου ότι «οι αγορές έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους και δεν μπορεί να τους δυναστεύουν. Παρόλα αυτά βλέπω ότι μας καταδυναστεύουν».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι προσκάλεσε, εκ μέρους της ΓΣΕΕ, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το παλαιό σχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό, δήλωσε: «θα ήταν ένα μοντέλο ολοκληρωτικής καταστροφής, γιατί δεν έχουν καμιά σχέση ακόμη και αυτά που επωάζονται, ή έχουν ανακοινωθεί, με εκείνο που πήγε τότε να επιβληθεί. Μην ξεχνάτε ότι σαν αποτέλεσμα εκείνων των κινητοποιήσεων πετύχαμε τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με 1% από το ΑΕΠ, κάτι που δεν το προέβλεπε αρχικά το σχέδιο Γιαννίτση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να προσεγγίζουμε έτσι τα πράγματα, γιατί τότε, αν είχαμε κάνει διαφορετική πολιτική και η χώρα μας, ενδεχομένως να ήταν σε διαφορετική κατάσταση. Και αν είχαμε αρνηθεί την πολιτική της τελευταίας πενταετίας, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».
-----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: