Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

«Δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας»

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ON LINE 21/03/2010
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ. «Πολλοί ξεχνούν την πολιτική σημασία του ευρώ» τόνισε και κάλεσε την Ευρώπη να δείξει ότι «υπάρχει».
«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την πως άφησε τη χώρα «εκτεθειμένη» και «ευάλωτη» ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι έχουμε διέξοδο και εναλλακτικές λύσεις. Δε χρειάζεται κανένας φόβος τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι παρά τις δυσκολίες η χώρα θα τα καταφέρει ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο ΔΝΤ.
Επανέλαβε ότι «δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας χρέη» και πως «τα λάθη μας θα τα διορθώσουμε μόνοι μας» και τόνισε ότι το μόνο που ζητά η Ελλάδα είναι η πολιτική στήριξη εναντίον των κερδοσκόπων που αφαιρούν από τη χώρα τη δυνατότητα να δανειστεί με όρους που θα της επιτρέψουν να ανασάνει.
Αναφέρθηκε στις κερδοσκοπικές επιθέσεις και έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ, λέγοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ξεχνούν την πολιτική σημασία του ενιαίου νομίσματος αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την αδιάλλακτη θέση της Γερμανίας και τη στάση άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
«Να η ευκαιρία η Ευρώπη να δείξει ότι υπάρχει» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας την Ευρώπη να βάλει το όπλο πάνω στο τραπέζι σταματώντας τον τζόγο εις βάρος ολόκληρων κοινωνιών.
-------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: