Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Με «τσουνάμι» κινητοποιήσεων θα απαντήσουν  οι εργαζόμενοι στα κυβερνητικά μέτρα και η σύγκρουση προβλέπεται μετωπική.  
Το πρώτο «μήνυμα» εστάλη με τις προχθεσινές (05/03) κινητοποιήσεις σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με υψηλά ποσοστά συμμετοχής.
Η ΓΣΕΕ πήρε και επίσημα απόφαση για την προκήρυξη απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη 11/03 μαζί με την ΑΔΕΔΥ 
Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως για άλλη μια φορά τον «λογαριασμό» θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και ενδεικτικά αναφέρουν:
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν απώλειες της τάξης του 20% στο εισόδημά τους από τα μέτρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χάνουν έως και το 30%.
   Οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων για δεύτερη χρονιά θα δουν τις συντάξεις τους να παγώνουν.
   Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ βρίσκονται αντιμέτωποι με μείωση των μισθών τους κατά 7% και περικοπή κατά 30% των δώρων και του επιδόματος αδείας. Μάλιστα, με την απόφαση μείωσης των μισθών ίσως ανοίξει «κερκόπορτα» για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
   Μεγάλες θα είναι οι ετήσιες απώλειες εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων από τα υπόλοιπα κυβερνητικά μέτρα, όπως η αύξηση της τιμής του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
   Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που εκφράζουν φόβους πως οι εργοδότες θα ζητήσουν... επέκταση των μέτρων.
   Το κλίμα είναι βαρύ μετά και τις... προτροπές της Κομισιόν για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, με πρόσχημα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

 «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πρέπει να είναι πάνω από τις αγορές», είναι σαφές πως «ο αγώνας θα έχει συνέχεια».

Όλοι στην Απεργία της Πέμπτης 11/Μάρτη/2010
-------------------------------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια: