Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

Οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ έδωσαν για άλλη μια φορά βροντερό παρόν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Μετάλλου και την 4ωρη στάση εργασίας που αυτή προκήρυξε σήμερα τρίτη 15 Ιουνίου 2010, με βασικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (και τις ρυθμίσεις για τα ΒΑΕ) που προτείνει η τρόϊκα στην κυβέρνηση.
  Η μαζική πορεία των μεταλλεργατών κατέληξε στο Υπ. Εργασίας & Κοιν. Ασφαλίσεων, όπου διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στα κυβερνητικά μέτρα και την εναρμόνησή της πολιτικής της με τις επιταγές του ΔΝΤ και των Ε.Ε - ΕΚΤ.
Τα προεδρεία των σωματείων με την διοίκηση της ΠΟΕΜ συναντήθηκαν με τον Γ.Γραμματέα του υπουργείου στον οποίον παρέδωσαν σχετικό μνημόνιο αιτημάτων απαιτώντας. Καμμία ανατροπή: στα ΒΑΕ, στα όρια ηλικίας, στα ποσά των συντάξεων, στον ΟΜΕΔ, στις ελεύθερες Σ.Σ. Εργασίας, στις Εργασιακές Σχέσεις..
 Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, ενέργεια που φανερώνει απαξίωση στον Αγώνα των Εργαζομένων και τα δίκαια αιτήματά τους. Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει την συνέχιση του αγώνα των μεταλλεργατών.
1) Συνεχίζουμε τον Αγώνα στήριξης των Αμυντικών Βιομηχανιών που απαξιώνονται απαιτώντας αναπτυξιακή προοπτική – απασχόληση – διορισμό Διοικήσεων.
2) Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών.
3) Υπερασπιζόμαστε το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΑΠΕΜ) και δίνουμε καθημερινό αγώνα προστασίας του.





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
--------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: