Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ


Για αμυντική συνεργασία σε όλους τους τομείς συμφώνησαν ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος και σεΐχης Al Nahyan

Η "ευρύτερη συνεργασία στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που δεν θα περιοριστεί μόνο στις ναυπηγήσεις, αλλά θα επεκταθεί και στην αεροπορική βιομηχανία και αλλού" ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου, με τον διάδοχο του θρόνου, επικεφαλή της εκτελεστικής εξουσίας και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του πρώτου στο εμιράτο. Όπως δε χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το πρώτο βήμα για μια συνεργασία στον ευρύτερο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που δεν αφορά μόνον ναυπηγήσεις αλλά και την αεροπορική βιομηχανία και άλλες δραστηριότητες.
To τι μπορεί να σημαίνει αυτό δεν διευκρινίστηκε: Ανάληψη συντήρησης μεταφορικών και μαχητικών αεροσκαφών, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με αεροσκάφη άλλων αραβικών χωρών ή ενδιαφέρον για την είσοδο στην ΕΑΒ, πιθανότατα σε συνεργασία με μεγάλη αμερικανική εταιρεία;
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη διμερή πολιτική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, όπως το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου και στη Μεσόγειο.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Αμπού Ντάμπι στη συνεργασία του με την Ελλάδα και ο στρατηγικός χαρακτήρας της συμμετοχής του στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στο πρόγραμμα των υποβρυχίων.
Ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή της Δυτικής Περιοχής του Αμπού Ντάμπι και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου στον οποίο ανήκει η Abu Dhabi Mar. Κατά τη συνάντηση αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στις ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν διάφορα επενδυτικά προγράμματα στην Δυτική περιοχή του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί το ενεργειακό κέντρο του εμιράτου.

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  στις 22/06/10
-------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: