Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 07-02-2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΕΕΑΒ 11:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

 Σε υλοποίηση  σχετικής εξουσιοδότησης της από 10/1/2012 απόφασης της Ολομέλειας της Διοίκησής της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε., αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική με τα αλλεπάλληλα άδικα, σκληρά και μονομερή μέτρα που αποδομούν τις εργατικές συλλογικές κατακτήσεις και το Κοινωνικό Κράτος, περιφρονούν και ποδοπατούν την συμφωνία των εθνικών διαπραγματευτών της 3ης/2/2012,

Αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίαση της 6/2/2012 την κήρυξη και πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης (24ωρης) Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 7η Φεβρουαρίου 2012, με τα παρακάτω αιτήματα:

■ Σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.


■ Σεβασμός του ελληνικού Συντάγματος, που κατοχυρώνει και προστατεύει τη συλλογική αυτονομία, τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ).


■ Σεβασμός του θεμελιώδους δικαιώματος για δίκαιες συνθήκες εργασίας, που διασφαλίζεται από την εργοδοτική αυθαιρεσία μέσω των αποδοχών και των λοιπών όρων ασφαλείας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και των λοιπών ΣΣΕ που θέτουν ενιαία όρια εργασίας (κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ).


■ Σεβασμός στην από 3-2-2012 εθνική συλλογική συμφωνία των εθνικών κοινωνικών διαπραγματευτών


■ Σεβασμός και εφαρμογή της Εθνικής Γενικής 2010-2012, που κατοχυρώνει τα κατώτατα όρια μισθών-ημερομισθίων με βάση την προϋπηρεσία των εργαζομένων, τα επιδόματα εορτών και αδείας και το σύνολο των ελάχιστων όρων παροχής εργασίας.


■ Σταθερή και πλήρης εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.


■ Άμεσα μέτρα για την προστασία της πλήρους απασχόλησης και των θέσεων εργασίας από καταχρηστικές πρακτικές εργοδοτών.


■ Διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της καθολικής πρόσβασης σε παροχές υγείας και πρόνοιας, ως θεμελιωδών θεσμών κοινωνικής προστασίας.


■ Αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δη μόσιο.


■ Άμεση ανάκληση των σκληρών και άδικων εισπρακτικών μέτρων σε βάρος του κόσμου της εργασίας με την επιβολή ισοπεδωτικών και άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων.


■ Άμεσα μέτρα προστασίας και εισοδηματικής ενίσχυσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων για την άμβλυνση των δραματικών συνεπειών σε βάρος τους από την οικονομική και φορολογική επιβάρυνσή τους.


Αθήνα,6/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: