Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6-9-14

Για άλλη μια χρονιά δυστυχώς, ορισμένες Συνδικαλιστικές ηγεσίες επέλεξαν ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Παρότι  οι εργάτες, οι νέοι, οι άνεργοι, οι πολίτες συναντήθηκαν στους δρόμους, ο τεμαχισμός του εργατικού κινήματος έγινε ορατός.
 Κινδυνεύει λοιπόν το πανεθνικό αυτό συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που έχει ρόλο και λόγο έναντι των όποιων κυβερνητικών ή άλλων αντιλαϊκών εξαγγελιών, να καταλήξει σε μια σύναξη επετειακού χαρακτήρα.
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να πάρουν το μήνυμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
 Ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοί μας υποφέρουν.
Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής που θα δώσει στον κόσμο της μισθωτής εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει και στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική.

ΓΣΕΕ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/9/2014 
ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ.
Με κεντρικό σύνθημα «Να νικήσει ο κόσμος της  μισθωτής εργασίας» εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της λιτότητας και των μνημονίων και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και συντηρούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους έδωσαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας των συνδικάτων θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές και τόνισαν την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση των απαράδεκτων και καταστροφικών πολιτικών.
Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ακολούθησε πορεία η οποία και κατέληξε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Η ΓΣΕΕ εκτός από τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα προσφύγει και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κίνηση η οποία θα γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει η Συνομοσπονδία στις αρχές Οκτωβρίου  με κλιμάκιο του Διεθνούς γραφείου Εργασίας (ILO) το οποίο θα επισκεφθεί τη χώρα μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: