Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Απ.Κακλαμάνη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΣΟΚ

πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δελτίο Τύπου:  Αθήνα 04-09-2014
«Αισθάνομαι καθήκον μου να υπερασπιστώ το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής του. Θα’θελα , βέβαια, αυτό το καθήκον να το αισθάνονται και εκείνοι που, αν και σε υψηλότερους ρόλους, τις τελευταίες ιδιαίτερα τρεις μέρες, “περί άλλα τυρβάζουν”».
Αυτά είπε, αναφερόμενος στη στάση των πρώην και νυν ηγετών του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «”Περί άλλα τυρβάζουν”, όταν δεξιόθεν, αριστερόθεν… ουρανόθεν, πανταχόθεν, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, όλοι θέλουν να “ψωμισθούν” πολιτικά, μικροκομματικά από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πίστεψαν και πιστεύω ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στις αξίες και τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας, Κοινωνικής Απελευθέρωσης και Δημοκρατικών Διαδικασιών της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, που παρουσιάσαμε στις 3 Σεπτέμβρη 1974 με τον Ανδρέα Παπανδρέου τα 150 ιδρυτικά του  μέλη, προερχόμενοι από τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης, των Ανένδοτων Αγώνων και της Αντιδικτατορικής πάλης.
Δυστυχώς, πολύς κόσμος ταυτίζουν ή ταύτισαν, περισσότερο ή λιγότερο, το ΠΑΣΟΚ, με ανάξια στελέχη του, που δεν πίστεψαν αυτές τις αξίες, τις καπηλεύτηκαν και τις καταπρόδωσαν. Οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχαν κατά το «Βρώμικο ‘89» να το διαλύσουν, λασπολογούν και πάλι με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης εναντίον ακόμα και των απλών οπαδών ή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Το ζήσαμε στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, τι έγινε με τη δικογραφία Τσοχατζόπουλου σε όλα τα κανάλια και τον Τύπο των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και τους προπηλακισμούς μας  στους δρόμους και τα καφενεία».
Αναφερόμενος στη γενική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι επιβάλλεται να εφαρμοστεί ο νόμος που, με πρωτοβουλία του ίδιου και άλλων 74 βουλευτών, ψήφισε ομοφώνως η Βουλή το 2012 για τον περιουσιακό αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 μέχρι και το 2012, όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, που είχε εξαγγείλει κι από το Ζάππειο  ο κ. Σαμαράς αλλά ,εδώ και ενάμιση χρόνο δεν γίνεται τίποτε, για να συνεχίζεται ο φασιστικός διασυρμός όλων, εντίμων και ανεντίμων, από το κυρίαρχο σύμπλεγμα τραπεζο-εκδοτικών συμφερόντων που «κυβερνά»  τη χώρα.
------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: