Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Γραμματέας μιας μέρας λόγω ύβρεων!


ΤΑ ΝΕΑ (02-12-09)

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ανακάλεσε αργά χθες το βράδυ τον διορισμό του ειδικού γραμματέα για τις ΔΕΚΟ Ανδρέα Κουτούπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κουτούπης είχε εκφραστεί με «χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση» μέσω του Διαδικτύου, έως και το πρόσφατο παρελθόν. Κατά την κυβερνητική ανακοίνωση, ο κ. Κουτούπης, ο οποίος σημειωτέον διορίστηκε προχθές στη θέση αυτή, έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό, αλλά, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, «όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους, που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος».
Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο αποπεμφθείς ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ διατηρούσε σελίδα στο Facebook και στη σελίδα αυτή διατύπωνε σχόλια τα οποία κρίθηκαν υβριστικά και χυδαία κατά την κυβερνητική ανακοίνωση, τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον είχε καλέσει δύο φορές σε συνέντευξη χωρίς, όπως τονίζεται, να τον γνωρίζει προσωπικά, επειδή το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά αξιόλογο.
Τέλος, στην κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους, που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.
--------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: