Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ


Πλήθος κόσμου και συμμαθητές του άτυχου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συγκεντρώθηκαν σήμερα στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού!

Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ένα σύνθημα στο τοίχο γράφει «Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η...απάντηση, ήταν η ερώτηση». Σήμερα ξέρουμε όλοι καλά ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στη βία και την καταστροφή.
Η νεολαία στην πατρίδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Οι νέοι και σήμερα τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας.
Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία.

"Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία" επισημαίνει σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη στέλνοντας μήνυμα εναντίον της βίας.

Ο κ. Γρηγορόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους να απέχουν από επεισόδια και πράξεις βίας που θα αμαυρώσουν τη μνήμη του παιδιού του:"Κάνω έκκληση σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν επεισόδια να μην το κάνουν. Μακριά από εμένα τέτοιες αντιδράσεις. Παρεκτροπές, βιαιότητες, βανδαλισμοί, ακόμη και τα υβριστικά συνθήματα δεν συνάδουν με αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να ξαναδώ την Αθήνα να καίγεται όπως έγινε πέρυσι."


Η ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ τιμά την μνήμη του Αλέξη και θυμάται εκείνη την νύχτα όχι ως την αρχή των ταραχών, αλλά ως μία μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα, μία σελίδα βίας που δεν πρέπει να ξαναγραφεί. Πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο που θα ζήσουν τα νέα παιδιά! Να ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας, να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα! Η τιμή στον Αλέξη είναι μία, Περισσότερη Δημοκρατία.
-------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: