Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΟΑΕΔ - ΤΑΜΕΙΑ.


ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ 13-01-2010
ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
1. Η αλήθεια είναι μια και αναμφισβήτητη: Και στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων παραλάβαμε ένα απίστευτο χάος. Μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα:
- Το ΙΚΑ τους τελευταίους τρεις μήνες του χρόνου, κάθε μήνα, έστελνε στον Υπουργό Οικονομικών μια επιταγή με 300 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις, όταν είχε ήδη πάρει από τον κρατικό Προϋπολογισμό όλα όσα εδικαιούτο.
- Το 2009, ένα άλλο Ταμείο, των ελευθέρων επαγγελματιών, ξεκίνησε με 300 εκατομμύρια ευρώ και ξόδεψε πάνω από 1 δις ευρώ!
- Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετωπίζουμε σε όλα τα Ταμεία, σε όλους τους Οργανισμούς.
2. Mια αλόγιστη, απερίσκεπτη και καταναλωτική διαχείριση του ΟΑΕΔ επί 5 χρόνια, έφερε τον Οργανισμό σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, ταμειακή κατάσταση. Αποτελεί γεγονός, ότι ο ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλά δίδεται καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ιδιαίτερα προς τους ανέργους, οι οποίοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Τα επιδόματα ανεργίας θα καταβάλλονται κανονικά.
-----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: