Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΤΑΡΜΑ


• Παίρνεις μια Αεροπορική Βιομηχανία

• 2500 οικογένειες εργαζομένων  
• έναν υπέρμετρα φιλόδοξο διοικούντα –για τον εαυτό του 
• λίγους αυλικούς και  
μέσα σε ελάχιστο χρόνο καταφέρνεις να διαλύσεις μια Επιχειρηματική Μονάδα Ηλεκτρονικών και όχι μόνο.

Καταφέρνεις να στήσεις ένα πλήρως ελεγχόμενο και συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης και μετά καμαρώνεις για τα προϊόντα που φτιάχναμε στο παρελθόν και τα έχασες – PATRIOT. (Foto) 

 Παραπονιέσαι, δήθεν τάχα, για τις προσφορές που έχασες, αφού βέβαια δεν ασχολήθηκες με τον ανταγωνισμό, ακολούθησες λάθος τιμολογιακή πολιτική και δεν ρώτησες ποτέ αν διαθέτεις κοστολογικό σύστημα.


Προσποιείσαι για τα αποτελέσματα της ύφεσης, ενώ διέλυσες τα συνεργεία καρτών, κατασκευών, ground, avionics και όχι μόνο.


Καιρός είναι να αρχίσουμε σοβαρά να ψάχνουμε στην Ελληνική και Διεθνή αγορά για προγράμματα ηλεκτρονικών.
  • Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις και τις υπηρεσίες μας προς τους πελάτες που διαθέτουμε ακόμα-Π.Α.
  • Ας κοστολογήσουμε γρήγορα, σωστά, και ουσιαστικά τις εργασίες μας και ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι μπορούμε να επαναλειτουργήσουμε την Επιχειρηματική Μονάδα Ηλεκτρονικών κερδοφόρα!
-------------------------------------------------------

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Giati grafete mono gia ta electronics kai den anaferete ta ipoloipa ergostasia tis EAB.
Epi paradeigmati oi kinitires!!!!!
Den gnorizete oti h monada kinitiron briskete simera stin xeiroteri fasi apo idriseos EAB?????
Ti ginete me tous emvoloforous pou pigainoun stin Precision (USA company)? giati toso megalo rejection rate se olous tous kinitires? iparxei sxedio metaforas fortou apo accessories kt 41 stin one source? o F-100 se pio stadio vrisketai? yparxei prooptiki????? to neo programa T-56 (Saudi Arabia) 8a stoixisei perissotero se ypodomi??? 8a pragmatopoii8ei or 8a ginei zimiogono??? Telika oi klikes pou tosa xronia leitourgoun stin monada 8a spasoun epitelous?????
Telos h sxesi empistosynis EAB - POL. AEROP. 8a ksanaginei opos prin?????
An yparxoun apantiseis, na tis anartisete!!!!!

:PS: ali8evei oti h POL. AEROP.8a steilei 2 F-4 sto Israel gia episkevi epeidi h EAB den antapokrinetai stous xronous?????

ΠΑΣΚΕ ADMIN είπε...

Καταρχήν να επισημάνουμε πως τα greeklish ως τρόπος γραφής κουράζουν, παράλληλα δε χάνεται το νόημα του κειμένου για την πλειοψηφία των αναγνωστών.

Τώρα ως προς τα γραφόμενά σου, απαντάμε καθυστερημένα καθώς είχαμε την υποχρέωση να διερευνήσουμε τα όσα αναφέρεις.

Το εργοστάσιο Α/Κιν έχει ασφαλώς σημαντικό πρόβλημα με την συνταξιοδότηση του τεχνικού προσωπικού. Αυτό όμως δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι βρίσκεται στην χειρότερη φάση του καθώς έχει σημαντικό φόρτο εργασίας για τα επόμενα χρόνια.
Το 2009 διεκδίκησε και ανέλαβε την συντήρηση όλου του στόλου κινητήρων Τ56 της Σαουδικής Αραβίας για τρία χρόνια (2010-2012). Το γεγονός αυτό δίνει μεγάλη προοπτική στο εργοστάσιο καθώς η ΕΑΒ διεισδύει αποφασιστικά στην αγορά της Μέσης Ανατολής μετά από προσπάθεια πολλών ετών.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν χρειάζονται επενδύσεις, παρά μόνον αυτή που αφορά την προσπάθεια εξωραϊσμού του χώρου του συνεργείου. Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί ώστε να είναι κερδοφόρο για την ΕΑΒ και να ανοίξει τις πόρτες στην ευρύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής.
Δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς των παρελκόμενων των κινητήρων στην 1-source, τα μόνα παρελκόμενα που αυτή θα αναλάβει είναι του Α/Κ F-100, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό ίδρυσής της. Να μην ξεχνάμε ότι η ΕΑΒ έχει το 49% της 1-source.
Για το πρόγραμμα του F-100 έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης και έχει αποδοθεί (1) ένα module του Α/Κ στην Πολεμική Αεροπορία. Στο 1ο εξάμηνο του 2010 σχεδιάζεται η εκπαίδευση επιπλέον προσωπικού, ώστε να ανταποκριθούμε στον αναμενόμενο φόρτο. Απομένει η ανάπτυξη των επισκευών, που σχεδιάζεται να αρχίσει στο 2ο τρίμηνο του 2010.
Οι αστοχίες στο δοκιμαστήριο εστιάζονται σε δύο τύπους Αεροκινητήρων και οφείλονται κυρίως στην παλαιότητα των κινητήρων και στο γεγονός της δύσκολης εξεύρεσης ανταλλακτικών. Γίνονται συζητήσεις με την Π.Α σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την αποστολή F-4 στο Ισραήλ για επισκευή.